Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAVNOPRAVNOST

Brak na hrvatski način: Tko kuha, pere, zarađuje i brine se o djeci?

01.11.2021.
u 06:56

Koliko su žene i muškarci ravnopravni u hrvatskim kućanstvima? Tko kuha, pere, zarađuje, brine se o djeci... Tradicionalni postulati se mijenjaju, ali prilično sporo i još dominiraju obrasci u kojima je autoritet oca, odnosno muškarca neupitan, a od žene se očekuje da obavlja sve povezano s kućom.

Komentara 38

ZJ
Zjako
07:41 01.11.2021.

Prije je žena bila u kući , muškarac vani a pas na lancu. Sad je žena vani ,pas u kući a muškarac na lancu.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
09:28 01.11.2021.

Ravnopravnost ne znaci poistovjecivanje muskoga i zenskoga pola. To je ljevicarska nakaradna filozofija. Naprotiv. Dobar i skladan brak zivi od uzajamnoga postenja gdje svako ima svoj zadatak ovisno o talentu i sposobnosti i gdje i zena i muz gledaju dobrovolj pridonjeti svoj dio u svim poslovima koji su potrebni. Na silu tjerati zenu ili muskarca da rade nesto sto im ne lezi samo da bi se stvorila neka umjetna ravnopravnost ne pridonosi skladu u braku. Najvaznije je uzajamno postovanje, to ne moze ni jedan drugi recept za brak zamjeniti.

PP
pavisic.pajo
07:16 01.11.2021.

Ravnopravnost je moralni pojam, a podrazumjeva da se podjela poslova događa dobrovoljno i spontano.Moja žena nikada nije radila teške fizičke poslove.Što će mi umorna i emotivno povrijeđena žena u krevetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?