Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove nesreće zbog neispravnih instalacija

Bračni par i starica se ugušili, a B. Žužić preživio eksploziju

plin
Krunoslav Petrić/Pixsell
06.01.2010.
u 17:14

Bračni par Slavko (34) i Jelena (30) Poslek iz Samobora umrli su u snu zbog ugljikova monoksida iz kamina;

Dvije osobe umrle su od trovanja ugljikovim monoksidom u Samoboru, jedna u Splitu, dok je muškarac teško ozlijeđen u eksploziji plina zbog lošeg spoja plinske boce i štednjaka. Supruge Slavka (34) i Jelenu (30) Poslek iz Slapnice kraj Samobora pronašao je njezin otac, a Božidar Žužić (57) iz Osijeka, koji je u svojoj “opasnoj” kuhinji pripremao ručak, spasio se kada je otišao prileći u dnevni boravak.

Nisam mogao vjerovati
Nesretni supruzi Poslek umrli su u snu u noći na utorak, a u krevetu ih je pronašao Jelenin otac. – Oko 10 sati ušao sam u njihovu kuću, nisam mogao vjerovati svojim očima... Samo su nepomično ležali – kazao je izbezumljeni otac i povukao se u kuću. Ništa više nisu mogli reći ni susjedi u tom malom mjestu u samoborskom gorju. Čini se kako je glavni krivac za njihovu smrt bio otvoreni kamin iz kojeg je istjecao ugljikov monoksid.

Jurka Bilić (86) ugušila se dimom danas u 15.45 sati u Zrinsko-Frankopanskoj ulici 1 u Splitu najvjerojatnije zbog prevrtanja električne grijalice.

Pukom srećom živu je glavu iz eksplozije plinske boce izvukao Božidar Žužić (57) u utorak predvečer u osječkoj Ulici Ivana Gorana Kovačića. Dok se odmarao, iza sna ga je trgnula snažna eksplozija koja je potpuno raznijela kuhinju, a čak je i okvire prozora u stanu odbacila stotinjak metara na ulicu.

– Štednjak iz kojega je izbijao plin bio je nov, no čim sam ga stavio u kuhinju, počeo je iz njega curiti plin. Zvao sam servisera prije nekoliko dana da ga popravi, koji je to i učinio te mi rekao kako kvar nije bio ozbiljan i da se ništa ne brinem – šokiran je bio Božidar. Dodao je kako je sva sreća što mu supruga nije bila kod kuće u tom trenutku. – Ona je inače uvijek u kuhinji i možemo samo biti zahvalni što nije bila doma.

Loš spoj
U eksploziji nam je izgorio i namještaj, a sreća je što su vatrogasci udaljeni od nas dvjestotinjak metara tako da su vrlo brzo uspjeli ugasiti vatru – kaže 57-godišnjak. Do eksplozije je došlo zbog loše spojnice plinske boce i štednjaka, pa je istjecao plin. – Dobro da nitko nije stradao, a namještaj i stolariju ćemo već nekako nadomjestiti – dodao je vlasnik stana. Šteta se procjenjuje na oko 50.000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 4

BE
beeroslaw
21:34 06.01.2010.

kontam ... supružnike

Avatar sultan46
sultan46
23:07 06.01.2010.

Aj sta pametujete stalno,,supruznici,,bracni par,,bracni drugovi,,,cim se vi zamarate,,da mi je vas mozak bar 3 dana da se odmorim,,ako ga ima imalo. svaki dan izmisljate novi hrvatski jezik,,svi znamo na sta misli i sta pise,,samo neki koji su malo maloumni stalno traze dlaku u jajetu,sreca pa nemam nikoga takvoga u svojoj blizini:::

SM
simune mali
18:34 06.01.2010.

Opet ista prica, \"supruge,slavka 34 i jelenu 30..\" pa jesam ja lud, ili ovo zvuci kretenski...???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije