Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Propovjedači mržnje'

Braća s Kosova uhićena zbog planiranja napada na trgovački centar u Oberhausenu

Njemački grad Chemnitz pod opsadnim stanjem: Potraga za migrantom iz Sirije (22), u stanu pronađen eksploziv
Foto: Reuters
23.12.2016.
u 12:30

Osumnjičena braća, 28-godišnji i 31-godišnji žitelji obližnjeg grada Duisburga uhićeni su u petak u ranim jutarnjim satima i trenutno su na ispitivanju

Njemačka policija je spriječila napad na jedan od najvećih trgovačkih centara u Njemačkoj uhićenjem u petak dvojica braće s Kosova koji su odmah odvedeni na ispitivanje. "Još nam nije poznato do kojeg stupnja su uznapredovali planovi za napad i jesu li i dodatne osobe bile uključene u pripreme“, priopćila je u petak ujutro policija u Essenu.

Prema infromacijama javnog servisa WDR, policija je u četvrtak zaprimila dojavu o planiranom napadu na trgovački centar Centro u Oberhausenu koji je posljednjih dana prepun gostiju iz Njemačke i obližnje Nizozemske. Nakon toga su vidno pojačane mjere sigurnosti.

Osumnjičena braća, 28-godišnji i 31-godišnji žitelji obližnjeg grada Duisburga uhićeni su u petak u ranim jutarnjim satima i trenutno su na ispitivanju. Nije poznato koliko dugo braća žive u Njemačkoj ni jesu li u Njemačku stigli s valom izbjeglica 2015.

Duisburg je poznat po brojnoj muslimanskoj zajednici ali i brojnim džamijama u kojima djeluju tzv. propovjedači mržnje. Zasad nije poznata veza između ovog slučaja i napada u Berlinu u kojem je u ponedjeljak navečer napadač ubio 12 osoba.

Po najnovijim informacijama, osumnjičenog za napad Anisa Amrija ubila je u petak policija u Milanu.

>> Otisci prstiju potvrdili: Osumnjičenik za napad u Berlinu ubijen u Milanu! Zapucao je na policiju na rutinskoj kontroli

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar kravata
kravata
12:41 23.12.2016.

Sve im das ali im nije dosta dobiju kosovo drzavu u srbiji traze drzavu u makedoniji sutra ce u crnoj gori interesatno ali ne traze ujedinjenje sa albanijom a nebi se slozili sa muslimanima u bosni.

Avatar istina007
istina007
20:53 23.12.2016.

Pa porered Bosne stanovnici Kosova imaju najveći broj boraca koji ratuju za Islamsku državu. Prošle godine ID zapretila celim Balkanom i Hrvatima odnosno rat protiv Hrščana. Zašto se spremi terorističke napade za vreme Božića??? Po njima svi oni koji nisusu muslimani su nevernici za njih samo jedna vera postoji. Ja poštujem sve vere bila sam i pre četri godine na letovanje i turskoj i nisam se bunila da kad se zapeva u đžamiju svuda se ugasi muzika u kafičima hitelima i samo se čuje molitva dobar sam bila gost. Ja samo želim da koliko ja poštujem njihov veru toliko da poštuje i oni moju. u Somboru vojvodina danas se delio bižićni paketića na trgu, a 29 i 30 novogodišnji paketiće i još za pravoslavni badnjak za decu. 26 će mi doći kod mene jedan od najbolji drugarica za božić a ja za pravislavni božić kod njih. Ona je jako dobra osoba a pre tri godine bio na badnjak U Kuli a kad su se vretili nazad u sombor imali su strašnu nesreću na putu i preživeli bez veće posledice tako da niko nije verovao da su oni seli u auto tako da ona svake godine na katolički badnjak ode u katoličku crkvu i zapali sveću jel taj dan Bog je njih spasio. Sutra kad odete na ponoćnicu u sebi jedno da se zamolite kao i ja za mir Bog će nas pomoći. svima koji slave Božić sretan vam božićne praznike želim vama i vašim Porodicu. Áldot békés Karácsonyi ünnepeket kívánok

IB
ibiza
12:54 23.12.2016.

Odmah po kratkom postupku, bez sudenja ,samo strosak drzavi a to placaju porezni obaveznici......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije