Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Božje milosrđe najjače je oružje kršćanstva

Papa nastoji u duhu vremena osvijetliti neke probleme s kojima ljudi žive

Komentari 1

Avatar abakus
abakus
13:14 22.11.2016.

Godina milosrđa, oprosti od vječne i vremenite kazne, i to još oprosti koji se mogu dobiti i za vlastite grijehe kao i za grijehe umrlih (?!)... sve to zajedno upravo je ona najgora vrsta ucjene i trgovine koja je mnoge ljude odvratila od Crkve i koja je strahovito kompromitira kršćanstvo samo, svodeći ga na trgovinu grijesima - koja relativizira svaki grijeh, a kršćanskog boga otkriva kao vraga. I to nema nikakve veze s milosrđem - nije milosrđe blagosloviti činjenje zla time što svaki grijeh postaje lako unovčiv i plativ, već je milosrđe ljude sačuvati od grijeha, kako one koji ga čine tako i one nad kojima je počinjen. A upravo na te nad kojima je grijeh počinjen ovakva Crkva zaboravlja. I upravo njih najjače, grubo, bešćutno gazi kad govori o oprostima i trguje njima. Nitko, pa ni sam Bog, nema pravo opraštati u ime žrtve zlo koje joj je naneseno. I nitko nema pravo žrtvu proglasiti zlom i grešnom zato što zlo koje joj je napravljeno ne može oprostiti već traži kaznu. U tom sumanutom obrtu situacije na kraju ŽRTVA koja ne želi oprostiti i traži kaznu postaje jedina grešna i svi je osuđuju, a onaj koji joj je zlo napravio izvlači se s par Zdravo Marija i čist je pred "bogom" i ljudima jer ovakva Crkva propovijeda (lažno) milosrđe... Ta Crkva nije moja crkva i taj lažno milosrdni "bog" koji za par jeftinih molitvi oprašta zlo u ime žrtve od koje nije ni zatražio dozvolu za to, nije moj Bog.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.