Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PITANJE SIGURNOSTI
Povratak na članak

Božinović u Međimurje šalje više policajaca: 'Ovo je slojevit problem'

Imamo pitanje koje je i sociološko i pitanje koje uključuje prije svega jednu zajednicu koju moramo ovdje integrirati, rekao je ministar Božinović

Komentari 9

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
13:29 04.06.2019.

Tamo treba još barem 100 policajaca a možda i 200 a ne 10....baš će te tri četiri patrole puno pomoći. Pljačke i provale svaki dan kao da je Bronx u New Yorku.

VL
NO
Norway
13:23 04.06.2019.

A zašto ministrica Divljak ne šalje inspekciju u Međimurje? Koliko djece u Međimurju ide redovito u školu? Koliko socijalne pomoći završi u kladionicama?

VL
LU
lupa
14:03 04.06.2019.

Hahaha, saljete "djecu policajce" koji se boje gradane opomenuti da su presli cestu van zebre da rijese probleme sa romima, a koje izbjegavaju i stariji policajci koji su tamo. Mislim ono!!! Pa nece problem sa romima rijesiti SAMO policija, tu treba sudjelovati cijeli sustav, pocevsi od murije do socijalne i samog zakona koji ce omoguciti struci da ih natjera da se vise integriraju. Isto tako, ovoj majcinsi odnos Hrvatske prema njima ne daje rezultate, odavno je proslo vrijeme kada se Hrvatska trebala pretvoriti u macehu kakva je i prema drugim gradanima. U Sloveniji imaju slican problem, romi vikendom harace po jezerima i rijekama di se okupljaju ribici (koji dozvole plate!) i onda im ukradu opremu i prodaju im natrag za nekoliko stotina (soma) eura. Sto junacka policija radi? Sjedi u autu, boje se i komaraca!

VL
Avatar nekakav
nekakav
14:13 04.06.2019.

problem se može početi rješavati kad ga nazoveš pravim imenom. sve dok se skrivaš iz političke i ine korektnosti, problem postoji i svakim danom je sve veći. možeš svašta farbati, al život ljudi u tim krajevima je očajan. a još su očajniji kad dođu u policiju i prijave krađu ili maltretiranje od strane roma, a u policiji im slegnu ramenima, pitaju kolka je šteta, aha, manje od 1.000 kuna, što mi tu možemo, tužite ih... kad bi mogli govoriti svojim riječima i biti otvoreni po tom pitanju, što bi trebali, jasno bi i glasno rekli da je problem c....na eskalirao, da treba ukinuti socijalnu pomoć u novcu i svesti je isključivo na robu, živežne namirnice, i to na tjednoj bazi. da ne dođu u iskušenje prodavati veće količine te robe. pitajte vi te policajce koji zalaze (moraju) u ta njihova naselja. kad čuješ da mali romi od 4-5 godina im pišaju po kvakama automobila, da ih pljuju 7-godišnjaci, a oni ne mogu tu ništa, jer sudovi odbacuju sve te tužbe i pritužbe, što reći?! kakvi će biti veliki, ako su već sad ovakvi, a ne mogu kvaku doseći?!

VL
Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
13:36 04.06.2019.

integrirali bi migrante a ne mozemo rome koji vec znaju jezik i kultiru

VL
AC
acer7
13:32 04.06.2019.

Ovo neće riješiti problem. ali i da se prizna problem je prvi korak.

VL
Avatar MK2
MK2
14:15 04.06.2019.

Ovo zvuči kao kapitulacija pravne države. Došli smo do točke gdje se Ministar Policije žali da nemože Policija sama "uspostaviti sigurnost"... Pitam Božinovića ako neće Policija, a tko će, Vojska? Koje institucije neka rade svoj posao, ili da se narod sam organizira? Kao u nogometu treba sve navijače kontrolirati, a Huligane obrađivati... Zabadava je kod nekih Roma govoriti ća bi bilo da bi bilo da su integrirani kad je životna filozofija dezintegracija - od toga nema ništa kada nema želje... Onima koji ne žele obaveze, njima treba križati i prava! Nemojmo se stalno praviti da su Romi od rođenja zakovani za Invalidska Kolica, to je kriva predođba i Bog njih nije zakinuo za inteligenciju i talente - to i svijetli primjeri dokazuju. Problem je taj, dok svi ostali u društvu prolaze "reforme" to se Roma ne tiće... Treba reforme u Pribislavcu, Orehovici itd. od kojih Romi neće biti isključeni - to će bit početak integracije... A odvikavanje od sise je uvijek emocionalna prića.

VL
MA
maximinimax
13:21 04.06.2019.

Koliko njih je potražilo posao van Hrvatske ako su tu diskriminirani?

VL
DU
Deleted user
17:02 04.06.2019.

Ka bi si susjede morao birati između ovih i onih sa istoka - ja bi izabrao - Austrijance!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.