Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zarobile ga ruske snage
Povratak na članak

Božinović o zarobljenom hrvatskom državljaninu: 'Teško je reći kada možemo očekivati napredak'

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova u subotu je objavilo da je u Ukrajini zarobljen hrvatski državljanin te da u suradnji s ukrajinskim vlastima nastavlja raditi na rješavanju slučaja. Ruski mediji prenijeli su da je u Mariupolju zarobljen "hrvatski plaćenik".

Komentari 10

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
17:30 08.05.2022.

"...situacija otežana činjenicom da su njega uhitile ruske snage.." - što je pisac htio reći,? Možda da bi s Čečenima bilo lakše?

VL
Avatar drug Joža
drug Joža
22:16 08.05.2022.

Koga zvati? Diplomate koje je Vlada RH izbacila iz ruske ambasade u Zagrebu? I nakon toga nisu dozvolili da dođe avion po njih da ih vozi u Rusiju? Sve se vraća sve se plaća...tako to ide u stvarnom životu.

VL
DU
Deleted user
17:29 08.05.2022.

Koga će kontaktirati stožeraš za covid.Ruske špije su protjerali po uputama brisela(fonetski)A plenki je rekao da si je sam odgovoran.

VL
FE
fefellerunt
20:24 08.05.2022.

Čovjek je inače zarobljen prije 2 tjedna , ali s obzirom na parazite na državnom koritu nije se ništa ni objavljivalo ,a vrlo vjerojatno niti poduzimalo, nego tek sad, kada je čovjek dao izjavu za ruske medije počinje se nešto poduzimati, Sa druge strane šta očekivati od ruske strane kada se sjetimo kako se naša vlada odnosila prema članovima veleposlanstva koje je protjerano. kao članica NATO-a u sukobu smo sa Rusijom , ali to ne znači da se treba neljudski ponašati kako bi se ulizali za kakvu EU ili NATO funkciju. Sa Rusijom nikada nismo u povijesti bili u sukobu niti nam je Rusija ikada nanijela štetu ( za razliku od velikih prijatelja hrvatskih političara Engleza), čak su se i relativno po nekim zapisima korektno odnosili prema zarobljenim vojnicima NDH kod Staljingrada , znatno korektnije nego partizani .

VL
Avatar cesare
cesare
17:36 08.05.2022.

Pa sto ga sad treba oslobađati, a kad je plaćenik otišao ratovati valjda je bio svjestan rizika.

VL
MA
marmelada
18:05 08.05.2022.

Gospodine ministre i vi ste uhitili neke hrvatske državljane zbog izgovorene riječi i spremili ih u zatvor. Tom našem momku nek je dragi Bog na pomoći, nadam se da će se živ vratiti u domovinu i kaniti se sličnih avantura.

VL
SI
siroma
16:55 08.05.2022.

Ruske diplomate kontaktirat,i decka osloboditi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.