Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSRET STOŽERA I UGOSTITELJA
Povratak na članak

Bujas: 'Noćni klubovi praktički ostaju zatvoreni, mora ih se kompenzirati'

Predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas kazao je kako je na sastanak došao kao predstavnik noćnih klubova, kojima je rad zbog mjere ograničenja do ponoći, praktički zabranjen.

Komentari 7

IB
iva.begovic
10:31 03.10.2020.

Inače, ugostiitelji su vrlo moćna grupacija tj. djelatnost u našoj državi. Imaju možan cehovski lobi, a vrlo vjerojatno je i da su poneki od njih izdašni donatori političkih stranaka. Kolika je moć ugostitelja vidjelo i prije deseteak godina kada see uvodilo ograničavanje pušenja pri čemu je ugostiteljskom lobiju u kratkom vremenu uspjelo ishoditi iznimke (dozvoljeno pušenje u malim kafićima). Uskoro to više i nije bila iznimka jer je nemoguće provesti i izkontrolirati diferencijaciju ugostiteljskih objekata po veličini. (npr. nema niti jednog noćnog bara kojemu je prostor za usluživanje gostiju manji od 50 kvadrata i u svakom se puši). I sada, u koronakrizi, dolazi do izražaja cehovska moć ugostitelja pa su restrikcije u ugostiteljstvu vrlo blage, ako ih uopće i ima tj. ako se ikakve provode i kontroliraju. Moglo bi nas, sve skupa, to jako puno koštati.

VL
IB
iva.begovic
10:11 03.10.2020.

Ugostitelji bi mogli iskoristiti priliku dijaloga sa vlašću pa se zalagati za to da se tečaj stjecanja znanja tzv. higijenski minimum POHAĐA I POLAŽE ONLINE. Aposlutno je idiotski tražiti da polaznici tečajevi: kuhari, konobari, servirke i slično, moraju dolaziti uiti u županijske zavode na pohađanje tih tečajeva. Obzirom na današnje tehnološke mogućnosti (e-građani npr.) tražiti pohađanje tečajeva fizičkim dolascima odraslih zaposlenih osoba u "školu" (obično je to jedna ustanova na širem području tj. županijski zavod) čini mi se iznimno: zaostalim, primitivnim, neekološkim, a u situaciji proglašene epidemije i štetnim u javnozdravstvenom smislu. HZJZ shame on you! Nadalje, vidim da je na sastanku bio i glavni državni inspektor, pa ugostitelji iskoristite tu priliku i tražite da mandatne kazne ne plaćate na licu mjesta. Te se kazne izriču na licu mjesta ali platiti ih možete bankovnim transferom na račun državnog proračuna u roku od tri dana. Inzistirajte na toj mogućnsoti i ne plaćajte inspektorima na ruke. Nema uplata na ruke, nikome, ni "kovačevićima" ni inspektorima. Ne dajte se uplašiti kada vam inspektor kaže da ćete lošije proći ako ne platite odmah, tj. da će vam napisati prekršajni nalog. Ne nasjedajte i iskoriristite priliku i od glavnog državnog inspektora tražite da plaćanje kazni ide isključivo bankovnim transferom.

VL
ST
stefj
02:02 03.10.2020.

A što sad, trebalo nam je 6 mjeseci da uvedemo Švedski model. Oni od nedavno koronu smatraju bolest kao i svaku drugu i polagano se ukidaju restrikcije... Znači imat ćemo ovu zdravstveno političku diktaturu još najmanje 6 mjeseci... Mada, vidimo da se ovo političarima sviđa, pa bi se dio restrikcija mogao ostaviti zauvijek, izgovor će se uvijek naći...

VL
BU
burza
19:29 02.10.2020.

Dali on ima nocni klub ako nema nemoze biti predstavnik mozda jedino odlazi u njih

VL
NE
nečešrazbojniče
15:40 02.10.2020.

Može li stožer objasniti djelo doktora u Danskoj ili se o tome ne smije pričati?

VL
IM
imamohrvatsku
15:30 02.10.2020.

Daj Bože da vam zabrane točenje alkohola. Dosta ste vi svoju egzistenciju i egzistenciju svoje dječice temeljili na jadu ovisnika i uništavanju budućnosti njihove djece. Pojili ste ih dok nisu pali na pod. Bavite se nečim korisnim i poštenijim. Počnitee ići u crkvu. Niste vi nikakvi gospodarstvenici već pijavice, blaža varijanta dilera.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.