Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbena škola Josip Runjanin

Božićni koncert na kojem su sudjelovala 163 glazbenika

Božićni koncert
Foto: Branimir Bradarić
1/3
17.12.2023.
u 23:57

I ove godine učenici Glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca održali su tradicionalni božićni koncert koji je ponovno izazvao veliku pozornost građana. Više od 160 učenika ove vinkovačke glazbene škole izveli su program kojega su činile tradicijske i moderne skladbe. Kao i svake godine moglo je se vidjeti članove orkestra, predvođene dirigentom Dario Glavašem, kako sviraju dok su s prozora pjevali članovi maloga i velikog orkestra  Glazbene škole Josipa Runjanina. Sve to pratilo je atraktivno osvjetljenje koje je dodatno ovaj koncert izdigao na višu razinu.  

-Počeli smo s ovim projektom prije deset godina. Bila je to tada mala pozornica s puno manjim brojem glazbenika koji su sudjelovali u projektu. Sve je zapravo bilo slično ali ne toliko efektno i grandiozno. Iz godine u godinu ovaj naš koncert prati sve više građana što nam je posebno drago. Ove godine na koncertu su sudjelovala 163 glazbenika – rekla je ravnateljica škole Dinka Peti.

Dodaje kako joj je izuzetno drago što je ovaj koncert prepoznat i jedinstven u cijeloj Hrvatskoj te da on iznimno puno znači i samim glazbenicima. I sami građani Vinkovaca kažu kako je riječ o nesvakidašnjem i jednom od najljepših događaja Adventa u Vinkovcima koji uvijek privuče velik broj posjetitelja i donese u grad na Bosutu dašak predbožićne glazbene čarolije te ga ikako vrijedi posjetiti i prepustiti se vrhunskom predbožićnom ugođaju. Isto tako ovaj koncert donese u grad i štih svjetskih metropola.

-Zaista se možemo pohvaliti s jednim ovakvim koncertom koji iz godine u godinu raste i postaje sve prepoznatljiviji. Proteklih godina pokušali su nas neki kopirati ali nisu uspjeli. Iznimno je zahtjevno organizirati jedan ovakav koncert, a još zahtjevnije je ga izvesti. Potrebno je puno rada, truda i vježbi, a ne smije se zaboraviti da su to djeca. Pri tome neki članovi zborova sa svojih prozora jedva da i vide dirigenta, a opet sve savršeno funkcionira – s ponosom je istaknula Peti.

 Smatra kako je ovaj koncert i svojevrstan magnet za nove učenike škole. Ove godine su na koncert „sve izveli van“ tako da su sudjelovali tamburaški, gudački, puhački orkestri kao i dva zbora. Ove godine na koncertu nije sudjelovala škola suvremenog plesa ali im je plan idućih godina i njih uključiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije