Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Božić u kratkim rukavima: Visoke temperature izmjerene diljem zemlje, pali su i rekordi

Split: Građani na božićno jutro prošetali Rivom na ugodnih 15 stupnjeva
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/5
25.12.2023.
u 20:50

Sutra nas također očekuju iznadprosječne temperature, no ipak nešto niže od današnjih ekstrema

Iako su mu se mnogi nadali, a dugoročne prognoze smatrale su ga mogućim, snijeg ipak nije zabijelio Božić u Hrvatskoj. Ipak, ovaj je blagdan bio poseban po svojim vremenskim prilikama te je u nekim mjestima u zemlji bio - jedan od najtoplijih ikada! Apsolutni rekorder su Vinkovci u kojima je zabilježeno 19,8 stupnjeva Celzijevih.

Osijek, Bijeli Manastir i Slavonski Brod uživali su na oko 18,5 °C, a u Gospiću je živa gotovo dosegla 15 stupnjeva, otkrivaju podaci DHMZ-a. I u ostatku Hrvatske bilo je nekarakteristično toplo za doba godine. Temperature oko 15 stupnjeva imali su i Zadar, Bjelovar, Varaždin, Pazin, Pula, Split i Dubrovnik te Zagreb.

Sutra nas također očekuju iznadprosječne temperature, no ipak nešto niže od današnjih ekstrema. Na Jadranu i uz njega bit će promjenjivo oblačno, a lokalno može pasti i malo kiše. U ostatku zemlje bit će sunčano, no Gorski kotar i Liku na snazi je žuti meteoalarm zbog mjestimice olujnih udara vjetra.

Na Jadranu će puhati jugo, no ne bi trebalo stvarati probleme u prometu. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će 3 do 8 stupnjeva na kopnu te između 8 i 12 °C duž obale i na otocima. Najviša dnevna temperatura u većem dijelu zemlje zadržat će se između 12 i 17 stupnjeva.

VIDEO Velika gužva u Zagrebu na Badnjak

Komentara 2

Avatar MalenaB.
MalenaB.
21:19 25.12.2023.

Nije to vrijeme normalno ,zato tolike bolesti ..

Avatar Asterix
Asterix
22:25 25.12.2023.

Još malo pa Božić k'o u Australiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije