Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bosanac osumnjičen za urotu Al-Qa’ide u New Yorku

Najibullah Zazi
AFP
08.01.2010.
u 18:47

Adis Medunjanin (25) iz BiH je došao 1994. Nakon 14-satnog saslušanja u policiji, čini se da je na slobodi, iako poznaje optuženog Najibullaha Zazija (koji je na slici dolje).

Tužiteljstvo u New Yorku potvrdilo je CNN-u da se zbog pokušaja terorističkog napada od 11. rujna 2009. istraga vodi nad Zareinom Ahmedzayem (24), ali i nad Adisom Medunjaninom (25), podrijetlom iz BiH. Za pokušaj napada u režiji Al-Qa’ide, vjerojatno kamionom punim eksploziva poput onoga korištenog u napadima u Europi, otprije je optužen Amerikanac afganistanskih korijena Najibullah Zazi (24, na slici iznad), čiji je otac naknadno oslobođen optužbi. U sklopu istrage Medunjanin je 14 sati saslušavan u policiji.

Vrlo je zanimljivo i to što je CNN posjetio Medunjaninov dom, iz kojega im je na portafon odgovorila osoba koja se predstavila kao Adis Medunjanin osobno, što bi značilo da je nakon ispitivanja pušten. Riječ je o useljeniku koji je došao 1994. te je naturaliziran 2002.

CBS je naveo da su Medunjanin i Ahmedzay pratili Zazija u Pakistanu gdje je ovaj navodno bio na bombaškoj obuci. CNN tvrdi da su Zazi i Medunjanin skupa odrasli u Queensu te su pohađali istu osnovnu školu. Zazi je u Queensu živio do kolovoza, kada je otputovao u Pakistan. Optužen je za pokušaj terorističkog napada uz korištenje oružja za masovno uništenje te mu prijeti kazna doživotnog zatvora.

Komentara 129

SC
shq_controI
19:46 08.01.2010.

Birdy, daj mi malo elaboriraj onu svoju čuvenu tezu kako bosanski Turci (uz pomoć vas, Albanaca) NISU mučki napali, pobili i protjerali Hrvate u Vitezu, Kiseljaku, Busovači, Mostaru itd. - istim onim oružjem koji su im poklonili Hrvati, vjerujući da su saveznici!

OP
Opomena
19:47 08.01.2010.

OVI UPORNO HOCE OD BOSNE DA NAPRAVE--AL-KAIDINO UPORISTE,hahahahahahahahh

OB
-obrisani-
19:41 08.01.2010.

pjenicilinko, ako si bio u chetnickoj JNA u 1980tima tada si mogao vidjeti da svi oni jednu krmice i raznjice bilo u vojarni ili za izlaska, samo ako nema nitko iz istog sela :) Eto, shq_aljbanjec se nakon takve JNA JNA pretvorio u shq_srbina i kako bi mu zivot imao smisla ovo dolje nije moj komentar vec ljubavno pismo njemu :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije