Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pitanje M. Sprengeru

Borzan: Koje mjere se poduzimaju protiv virusa Zapadnog Nila?

Biljana Borzan (1)
Marko Mrkonjic/PIXSELL
30.09.2013.
u 12:51

Prije nego što je odgovorio na pitanje, ravnatelj Sprenger je informirao je prisutne kako je u ECDC-u nedavno zaposlen prvi suradnik iz Hrvatske.

Hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan postavila je pitanje ravnatelju Europskog centra za prevenciju i kontrolu zaraza Marcu Sprengeru na sjednici Odbora za zaštitu okoliša, javno zdravstvo i sigurnost hrane Europskog parlamenta, vezano uz pojavu i širenje virusa Zapadnog Nila u Hrvatskoj.

„Iako je do sada bila češća u zemljama istočno od Hrvatske, vidimo kao se ova zaraza postepeno širi prema zapadu. Hrvatsko Ministarstvo zdravlja je izdalo smjernice za prevenciju širenja virusa Zapadnog Nila, prvenstveno vezano uz suzbijanje komaraca. Koje mjere poduzima ECDC po pitanju prevencije i suzbijanja ove bolesti?“, pitala je Borzan.

Prije nego što je odgovorio na pitanje, ravnatelj Sprenger je informirao je prisutne kako je u ECDC-u nedavno zaposlen prvi suradnik iz Hrvatske.

„Pozorno pratimo situaciju oko virusa zapadnog Nila kako u Hrvatskoj tako i u ostalim zemljama. Na zadnjem sastanku regionalne direkcije Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) dogovoren je sustav promatranja i praćenja širenja ove bolesti. Suradnja s nacionalnim tijelima je ključna u odabiru i provođenju najefikasnijih mjera za njeno suzbijanje. ECDC na ovom problemu radi zajedno s WHO-om i nadam se da ću vas na sljedećem sastanku moći izvijestiti o rezultatima naših napora“, odgovorio je Sprenger.

>> Borzan: V. Reding je u kampanji za iduću predsjednicu EK

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije