Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Novokomponirani političari zatočenici su mitova i pojma nemaju o ekonomskoj povijesti

Banke nisu bile u državnom vlasništvu i njima, da je i htio, nije upravljao predsjednik Tuđman uz pomoć ‘savjetnika’

Komentari 28

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
18:42 01.12.2017.

80% njih ima prosječan IQ proporcionalann broju vlastite cipele! Kao takvi nebi ni kiosk znali vodit a da im daš 2 koze tri bi izgubili! Papčine koje su pola njih kupile diplome i uhljebile se ko sve zna kako! Vanii u naj naprednijim državama ljudi u politiku ulaze bogati sa iskustvom privatnog sektora a kao takvi sa strogim zakonima protiv sukoba interesa ulaze financijski osiigurani i nemaju potrebu krast em su stručni i iskusni u rukovođenju! Ovi naši padaju sa neba, s Marsa!

VL
Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
19:04 01.12.2017.

Koliko firmi gospodina Škegre je otišlo u stačaj? Koji državni fondovi su uložili u njegove fondove i firme i ostali krathih rukava? Koje znanja je Škegro pokazao?

VL
LU
Lujo123
20:06 01.12.2017.

hahahahahahaha ----- škegro =kokodrilo ----- baš si proziran škegro!

VL
LU
Lujo123
20:03 01.12.2017.

škegro - i vrapci na grani znaju kak si ti jedan od ponajvećih (ako ne i najveći) lopina te privatizacije i pretvorbe i zato marš i kušuj!!!

VL
DI
Diesel
18:25 01.12.2017.

I onda se pojavi Kutle i postane vlasnik 128 poduzeca? Cijim novcem?

VL
DU
Deleted user
18:57 01.12.2017.

skegro..sve sta si radio..radio si kako si naucia u socijalizmu..i to je vec bila fatalna greska..dati nekom..tako ucenom..umisto,,nekom ditetu iz vanka..rodjenom i odgojenom u demokraciji i slobodnom trzistu..a sta ti mislis..a stas mislit..isto mislis ka i kad si ucia ekonomiju..u socijalizmu..to ne ide..tako brzo iz glave.

VL
VI
Vito
09:08 02.12.2017.

nibunika: Gdje je danas Kutle i na koji način izvlači novce iz Hrvatske? ::: Slobodno šeće BiH --- Dobiva novce od iznajmljivanja prostora u Hrvatskoj. __ Kao član pljačkaške organizacije osuđene za pljačku Hrvatske ne podpada pod zakon o ratnomm profiterstvu pa mu vladajuća pljačkaška organizacija ne želi blokirati račune na međunarodnom sudu za ljudska prava, jer bi time priznala ratno profiterstvo u Hrvatskoj koje je sama pokrenula

VL
VI
Vito
08:18 02.12.2017.

Kolumnu piše Borislav Škegro ::: Je li istina da ste pokupovali ("u nečije ime) zemljište na poluotoku Pelješcu na predviđenoj trasi ceste od Mosta do stare ceste na Pelješcu??? __ Tko vam je to naredio i kako je saznao gdje će cesta prolaziti i kad će se most graditi??? __ Kad već pišete u "večernjaku" o političarima, možete li nama čitateljima objasniti kako vam je došla ideja kupovanja zemjišta na mjestu kojeg do spominjanja Pelješkog mosta niste niti poznavali??? __ I zašto ne obrađujete to zemljište, nego je i dalje zapušteno??? __ Jeste li se za to borili u Domovinskom ratu - kupi hrvatsko zemljište, neobrađuj ga pa zaradi na prodaji hrvatskog zemljišta strancima???

VL
DU
Deleted user
18:43 01.12.2017.

Ovaj je vozi Renault4 prije pristupanja HDZu a kasnije se kao drzavni duznosnik obogatio. Kako? A sve velike hrvatske banke su pocetkom 90tih bile drzavne i one su odobravale kredite (pocek placanja pa otplata preko dividenda) za preuzimanje kompanija. A celne ljude banaka je postavljao HDZ. Ovaj radi reviziju povijesti.

VL
DA
Darchi2612
18:12 01.12.2017.

Zašto bi netko bio neprirodan vlasnik udjela u banci? Neprirodno je da vozač kamiona u velikoj tvornici jednog dana postane vlasnik te tvornice, a da nije dobio na lotu

VL
DI
Diesel
20:49 01.12.2017.

Treba pitati Skegru, jeli istina da je Nevenka Tudjman prodavala kornete Ivici Todoricu? Interesantan je to bio biznis?

VL
VI
Vito
09:00 02.12.2017.

Osnivač tvrtke Quaestus koja kupuje hrvatsko zemljište za "danski mirovinski fond" piše o hrvatskim vrtićima, veterinarima, bolnicama, domovima zdravlja, institutima, kao vlasnicima hrvatskih banaka __ Pa koga on želi i pokušava prevariti???

VL
TR
tramontana
09:05 02.12.2017.

Ovaj Lujko se čudi kako političari danas pojma nemaju o ekonomskim stvarima iz prošlosti. To verujem, ali može biti i protest, jer se nema više ništa za njih. Privatizacija, lupeština, prinudne uprave, stečajni upravitelji, lopovi svih boja, agencije, namještaljke, rodbinskeske veze itd. itd. je uglavnom ostavšina i iz tvog inkubatora. Nemate poštenja ni srama , ali hrabrosti vam ne fali , da branite kriminalno razdoblje autokratske politike.

VL
VI
Vito
09:02 02.12.2017.

svud: Ovaj je vozi Renault4 prije pristupanja HDZu a kasnije se kao drzavni duznosnik obogatio. Kako? ::: Dobio na političkoj lutriji glavni zgoditak - postao član pljačkaške organizacije pred Hrvatskim sudom osuđene za pljačku Hrvatske

VL
SJ
Sve je uzalud
16:37 02.12.2017.

.......postoje skolovani glupani i. Genijalci sa negativnim predznakom.........i one koje samo majke vole.....ito se sve skupa nađe na jednom mjestu........genijalno...

VL
PR
prepri43
11:33 02.12.2017.

Sve što je Škegro kazao je točno i dežurni njegovi kritičari bi se trebali držati teme, i ne trebaju pokazivati svoje neznanje koje nikoga ne zanima.Trebao je još možda reći da su u nekim tranzicijskim zemljama izvršili pretvorbu tako da su izmislili tvrtku "ŽBLJ" koja je kupila neku državnu imovinu. Naravno u novoj tvrdki je država bila većinski vlasnik, a manjinski vlasnici oni, koji su bili miljenici te države. Po onoj narodnoj:"Da se Turci ne dosjete!" I tako se formalno izvršila privatizacija, a nije se promijenilo - ništa!

VL
NI
nibunika
17:58 02.12.2017.

prepri43: Škegro priča bajke, kao npr. da su mlađe generacije političara zadojene lažima i mitovima o nedavnoj hrvatskoj ekonomskoj prošlosti. Demagoškom i populističkom cirkusu pridonosi Škegro sa svojim stavom da su nepravilnosti u pretvorbi bili sporedni slučajevi, kao što pišee da je pljačka u pretvorbi i privatizaciji mit (dok Šeks kaže da su se samo neki mangupi previše zaigrali). Međutim, kroz pretvorbu i privatizaciju opljačkan je, temeljem nemoralnog zakona, najsiromašniji dio hrvatskih radnika i bivših radnika, odnosno umirovljenika (koji su najviše i doprinijeli stvaranju i izgradnji poduzeća u bivšoj državi). Tu pljačku priznao je javno i tadašnji HDZ-ov predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Milan Kovač, izjavivši 1996. godine javno na HRT-u da su napravili nepravdu prema umirovljenicima i bivšim radnicima, i da gledaju kako će tu nepravdu ispraviti, (možda potaknut i mojim pismenim Prijedlogom za djelomično ispravljanje nepravde učinjene pretvorbom po nemoralnim zakonima). Ali nikada je nisu ispravili.

VL
VI
Vito
08:28 02.12.2017.

Jedan se nije dao ni kada sam mu opisao kako su u vlasničkoj strukturi banaka početkom devedesetih naslijeđenoj iz Jugoslavije bili ne samo klijenti banaka (sic!) već i takvi neprirodni suvlasnici kao što su vrtići, bolnice, domovi zdravlja, instituti, veterinarske stanice… ::: Kojeg li licemjerja __ Pa vi ste predstavnik sličnih "vrtića" - na pimjer - "danski mirovinski fond" je praktički "identičan" neprirodni vlasnik zamljišta na Pelješcu - zašto to ne priznate, nego "bacate prašinu" ovakvim "objašnjenima" -neprirodni suvlasnici- __ To je vaš "prirodni vlasnik" fonda kojeg predstavljate u Hrvatskoj - molim ime i prezime __ U suprotnom ste lažljivac, pogotovo ako napištete da vam je vlasnik (poslovdavac) neka tvrtka - jer prema vašem tumačenju tvrtka ne može biti ničiji vlasnik, a vrtići, bolnice, domovi zdravlja, instituti, veterinarske stanice… jesu tvrtke - nisu tvornice niti poduzeća

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.