Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spor

Boreli optužuje Borovo da u Srbiji rasprodaje njegovu imovinu

borovo
Krunoslav Petrić/24 sata/Pixsell
20.12.2010.
u 20:19

Radiotelevizija Vojvodine javlja da je oko 700 radnika somborskog Borelija zabrinuto za budućnost jer se već dvije godine vodi spor s vukovarskim Borovom oko imovine

SOMBOR - Radiotelevizija Vojvodine javlja da je oko 700 radnika somborskog Borelija zabrinuto za budućnost jer se već dvije godine vodi spor s vukovarskim Borovom oko imovine, ali bez rezultata pa radnici strahuju, javlja RTV, kako im se može dogoditi "da jednog dana dođu na posao i tvornicu zateknu bez strojeva".

Boreli je prije rata bio pogon Borova u Somboru, ali se nakon raspada bivše države osamostalio, neovisan je o vukovarskoj središnjici, bavi se proizvodnjom obuće i najveći je obućar u Srbiji iako vukovarski Borovo polaže pravo na imovinu bivšega obućarskog kombinata u Srbiji pa i na pogon Boreli. Direktor Borelija Mirko Vujanović drži da Srbija mora ustrajati na reciprocitetu jer u Hrvatskoj, tvrdi on, ima imovinu vrijednu 1,8 milijardi eura.

– Borovo iz Vukovara prodaje u Srbiji imovinu Borelija koja je u sporu, a naši sudovi se utrkuju kako da kupcima osiguraju ulazak u posjed – kaže Vujanović dodajući da se ignoriraju pravni propisi Republike Srbije i vladina uredba prema kojoj društvena imovina ne može mijenjati titular bez posredovanja države.

Vojvođanski mediji podsjećaju da je Borovo u Srbiji do sada prodao 31 poslovni prostor ukupne površine 4752 četvornih metara vrijednih 9,1 milijuna eura. Borovo je početkom lipnja objavilo javni poziv o prodaji 86 trgovina i objavljivanjem oglasa značajno je otežan dogovor o podjeli imovine poduzeća prema vladinoj Uredbi o zaštiti imovine dijelova poduzeća čije je sjedište na području bivših republika SFRJ prema kojoj su predstavnici poduzeća međusobno trebali postići dogovor do kraja lipnja, odnosno nakon isteka šest mjeseci od stupanja na snagu vladine uredbe, zaključuje RTV.

Ključne riječi

Komentara 8

JA
jankoprekobrda
23:56 20.12.2010.

Koji Boreli, to je Borovo i kraj price, Borovo izgradilo.

OB
-obrisani-
05:44 21.12.2010.

Ako itko obmanjuje radnike kvazi Borelija onda je to Mirko Vujanovic!On je jedan od bivsih direktora predratnog Borova i vrlo dobro zna kojim novcima se gradio pogon u Somboru a isto tako bi trebao javnost upoznati da najmanje polovica danasnjeg strojnog parka iz borelija potice pljackom prisvojeno iz Borova.Vlada Hrvatske a i danasnje rukovodstvo Borova trebali bi pokrenuti pitanje odgovornosti pojedinaca kao sto su Arsenije Ostojic,Aca Ilic,Mirko Vujanovic... jer oni su najodgovorniji za pljacku strojeva iz Borova a koju danas koriste u boreliju.

MI
miki55
17:09 21.12.2010.

Pa Sanader je pokazao da se to bolje radi na zapadu.Salzburg i ............... !! P R D E K A N A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije