Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO SE DOGAĐA S UDRUGOM POSLODAVACA
Povratak na članak

Borba za moć ili smjena generacija: HUP napustile 34 tvrtke

Deranja: Posljednje mjere u vezi s koronom HUP je odradio lani u travnju; Zorić: Prebrodit ćemo i ove izazove

Komentari 23

DE
DeepState
08:25 22.01.2021.

2 Hrvata 3 Stranke i 4 Udruge. Goapodo "poduzwtnici" na kojim stranim tržištima poslujete? Koliki vam ne izvoz u EU u odnoau na exYu? Koliko ste milijardi eura strane robe uvezli u RH u zadnjih 30 godina? I ovima je država izgleda "višak" i "namet". Ne pita nitko više ništa oko privatizacije?? Još nam se drže moralne prodike od strane iste ekipe hahaha

VL
Avatar comparator
comparator
07:47 22.01.2021.

Sve mi je jasnija slika veze između duboke države i poslodavaca čim se je na površini kao glavni direktor Hupa pojavio Zorić . Dakle s državom može poslovati samo onaj koji pristaje na uvjete grupacije špekulanata koja lobira unutar sustavaava i ima dugotrajno iskustvo izbjegavanja tržišnog natjecanja ,a za to na vrhu piramide mora opet biti posrednik vješt i prikriven ali pouzdan kako bi se koruocija sakrila i zadovoljila forma. Očigledno ponestaje dovoljno projekata u kojima bi se zadovoljili apetiti duboke države i takozvanih poslodavaca koji su nadišli sustav pa se ne daju ucjenjivati jednom ugojenom filozofu koji u zadnje vrijeme prodaje čistu maglu.

VL
DU
Deleted user
06:50 22.01.2021.

Gqdje je taj Zorić ikada radio, bio poslodavac? Petorazredni političar kojemu je jedini renome hercegovacko porijeklo.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
07:14 22.01.2021.

Tek kad radnik u proizvodnji, bude imao manje poreze na plaći od svih drugih djelatnika, krenut ćemo s gospodarstvom u pravom smjeru.

VL
Avatar Golum
Golum
07:57 22.01.2021.

Njima izađe iz udruge 34 najjace tvrtke iz RH i o i izjavljuju da ce ovu krizu prebroditi i nastaviti dalje, samo ne znam zakoga i s kim...to neke zatucane glave vode udrugu

VL
KO
Kokoiduhovi
08:52 22.01.2021.

Možete u ime HUP-a pričati što hoćete, ali imena onih koji odlaze govore sve.

VL
Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
07:35 22.01.2021.

Uvijek je borba za moć !

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
07:19 22.01.2021.

Od osnutka Hrvatske države, kroz Sabor se na prste jedne ruke mogu prebrojati zastupnici koje je zanimalo gospodarstvo, u smislu napretka države i omasovljivanja poduzetništva. Peh smo imali, mi koje, daleko najviše zanima ta tema, što je jedna od njihh (MD) izbačena s funkcije koju je obnašala (vjerojatno s razlogom).

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
06:46 22.01.2021.

Više je udruga Glas poduzetnika napravila koristi (kratkoročno poduzetnicima, dugoročno svima nama) za 6 mjeseci postojanja, nego ovi otkad postoje.Nisu ovi (HUP) napravili nikakvu korist poduzetništvu, ali im je (a zapravo svima nama) zato Ribič vječito nanosio štetu (kao da ga je pokojni predsjednik, nekadašnje neprijateljske države ustoličio), pa smo se (država) zaduživali, čime nam je padao kreditni rejting, time rasle kamate i propadalo i ono malo poštenih poduzetnika (nepošteni se uvijek snađu).

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
07:33 22.01.2021.

Kad nemaš razvijeno poduzetništvo, tad imaš ovakvu Hrvatsku. Loš zdravstveni sustav,loši borbeni avioni,veliko iseljavanje,male mirovine,visoke poreze (na plaći,pdv,...) i prafiskalne namete,slab ugled u svijetu,...

VL
DU
Deleted user
06:37 22.01.2021.

HGK i HOK su slijedeći na redu. Rasturiti.

VL
DU
Deleted user
07:54 22.01.2021.

Za male i srednje poduzetnike jedina adresa na kojoj mogu iznijeti svoje probleme i stavove, a da ih se sasluša i pokušava pomoći je upravo Udruga Glas Poduzetnika ( UGP ), nepolitička udruga koja se financira donacijama svojih članova. Nažalost, postoji i ona represivna, zakonom potpomognuta paralelna linija "zastupanja" interesa poslodavaca, a to su HGK i HOK. Oni uglavnom predstavljaju sami sebe, a to im omogućava zakon koji ih štiti, a poslodavce obvezuje na članstvo. Godinama ne bi ni znali da HGK uopće postoji, da im nismo prisiljeni svaki mjesec uplatiti 42 kn za članstvo. Sad su se u zadnje vrijeme nešto usprpošili i šalju mailove na tjednoj bazi...ipak su skužili da moraju imati nekakvo pokriće za svoje postojanje, pa sada kao "nešto rade". Ne trebamo ih. Ne ćelimo njihovo "zastupanje" i "usluge". Kad bi članstvo u njima bilo dobrovoljno-ostali bi bez većine članova. Probajte, ako ste sigurni u vlastitu nužnost. Ne bi, jer to što pišem je demagogija i populizam?! Tak sam si i mislio... Ali, kako predsjednik UGP-a Hrvoje Bujas često naglašava: "mi smo tek na početku, naše djelovanje nije sprint nego maraton". Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu.

VL
ZA
zagabria5
08:42 22.01.2021.

U Hrvatskoj više udruga i stranaka nego stanovnika. A tko će raditi

VL
ZA
zagabria5
08:41 22.01.2021.

Kada počnu odlaziti oni koji su sami nešto stvorili a ne uz privilegirana politička poznanstva iz bivše države ili nakon privatizacijske pljačke devedesetih, onda bude šteta. Do tada nema brige, mogu i zatvoriti firme. Kako došlo tako i otišlo.

VL
MA
Mama
09:55 22.01.2021.

HDZovo leglo korupcije

VL
Avatar southman
southman
08:31 22.01.2021.

Proruska ekipa se okuplja.

VL
Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
07:03 22.01.2021.

Tobožnje strukovne udruge odavno su pretežite para političkog karaktera bliskih nekim političkim opcijama i zato sada dolazi do rasturanja istih. "Glas poduzetnika, udruga ugostitelja, udruga chefova volontera samo su "ritam sekcije" nekih stranaka i djeluju u korist političkih ciljeva svojihh mecena a ne struke koju tobože zastupaju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.