Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Buna profesora
Povratak na članak

Boras: Štrajk na Filozofskom trajat će barem do 15. srpnja

Dekan Filozofskog fakulteta kaže da profesori koji žele raditi unatoč odluci Fakultetskog vijeća da se obustavlja nastavni proces to mogu

Komentari 7

Avatar comparator
comparator
16:07 07.07.2011.

Filozofi su se stavili na stranu SDP-a što dokazuje tezu da se u Hrvatskoj ništa nije izmjenilo još iz doba Jugoslavije jer se Udbaška politika provodi otežavanjem donošenja promjena bilo gdje .Normalno prve promjene bi trebalo uvesti u konceptu razmišljanja . Udba to želi spriječiti u samom startu.Pogledajte da tamo predaje Puhovski pa će vam odmah sve biti jasno.

VL
EK
ekovidra
16:17 07.07.2011.

Samo jedan prilog raspravi: Puhovski je onaj koji je izrađivao zakone protiv kojih se akademska zajednica, pa i Filozofski fakultet bune. Puhovski upravo radi protiv interesa svojih kolega na fakultetu, pa mislim da bi Udbaše trebalo tražiti na nekom drugom mjestu.

VL
OB
-obrisani-
20:39 07.07.2011.

Jedan svijet, jedna borba - S vjerom u Krista protiv komunista i ostalih sotonista

VL
AG
Agramer198
23:20 07.07.2011.

Pacijenti a la Pusić, Goldstein, Pupovac i sl. tam imaju katedre, ja se ne bi čudil da ekipa počne dijelit kokarde i prekriženu šahovnicu na tom faxu...

VL
Avatar comparator
comparator
11:57 08.07.2011.

Gospodo profesori ! Vi koji bi trebali odgajati naraštaje djece usuđujete se štrajkati i ne samo to nego pokušavate dezavuirati pravni poredak svojim komunističkim stavovima . Vi svojim ponašanjem pokazujete licemjerje i tvrdite da reforme nisu potrebne. Ako tradicija u visokoškolstvu više vrijedi od našeg opstanka onda se pitam ,kako čemo sačuvati tradiciju bez vaše podrške a da se vi u promjene ne ukljućite?

VL
MA
manoxxl
13:39 08.07.2011.

Pitanje je, ali vrlo ozbiljno razumiju li oni i znaju zašto uopće štrajkaju. Kada ih se decidirano pita što u zakonu ne valja oni kao odgovore nude ispraznice i stvari koje kada se malo bolje pogledaju uoće ne stoje. Žalosnono je kako ovdje u ovom slučaju čak ni politika nije bitna nego uvijek ta njihova nazadnjačka i zaostala crvena ideologija.

VL
OB
-obrisani-
18:53 08.07.2011.

na tom faksu se ni ne treba nastaviti nastava. ja dođem na nastavu na filozofskom u rijeci i umjesto nastavnog gradiva, moram slušati pljuvanje profesorice po aktualnoj vlasti, koje apsolutno nema nikakve veze s predmetnim gradivom. kad se pred nama odraslima usudi to činiti potpuno bez razloga, iako može pretpostaviti da pred sobom ima ljude različitih političkih stajališta i ne brine je što neke vrijeđa svojim govorom, postavlja se pitanje što tek čini pred studentima?! moram reći da sam bila zaprepaštena tom politizacijom fakulteta i još više gubitkom stručnog nastavnog vremena za političku propagandu! nečuveno!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.