Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPOVIJEST

Bombaša uništilo što su mu 6 puta odbili zahtjev za vojnu mirovinu

'Solin.26.10.2010. Muskarac zauzeo benzinsku INA-e ,sjeo u cisternu s gorivom i prijeti bombom.Policija obavlja pregovore s njim.Bombas je cijelu noc prespavao vani na cisterni okruzen bombana. Ujutro
Foto: 'Ivo Cagalj/PIXSELL'
1/5
27.10.2010.
u 23:00

Igor kaže da je više puta upozoravao policiju da Ivica ima oružje ostalo iz rata. No, tko zna gdje ga je sve skrivao.

U posljednje vrijeme bio je agresivan prema meni. Bojao sam se da nešto ne uradi. Znao sam da ima puno oružja. Nekoliko sam puta upozoravao policiju u Solinu na to. Ostalo mu je iz Domovinskog rata. Ne znam jesu li oni pretražili kuću. Vjerojatno jesu. Ali, sigurno ga je negdje drugdje skrivao. Eto što se dogodilo. Ne znam hoću li mu poći sutra na sprovod. Bojim se da bi me opet mogao uhvatiti napadaj, a nisam ga imao dvije godine. Pijem redovito tablete – rekao nam je danas u svojoj kući u Vranjicu, potresen, Igor Grgić, brat 40-godišnjeg razvojačenog branitelja Ivice Grgića, “bombaša” s Inine benzinske postaje Meterize koji je u srijedu ujutro, nakon 17-satne opsade crpke, likvidiran.

Kaže da je Ivica totalno “pukao” kad je prije tri mjeseca ostao bez posla. Radio je kao zaštitar u lučici. Otad je često prijetio i vikao. Na trenutke bi se potpuno “izgubio”. Prodavao je Igorov alat, a prodao je i neke svoje dionice.

Nije bio bez novca
– Nije on baš bio bez novca. Davala mu je teta, a i ja sam mu posuđivao. Nije točno da su nam jučer isključili struju – tvrdi 34-godišnji Igor.

Dodaje da je prije tri mjeseca Ivica desetak dana bio na liječenju na psihijatriji. Je li redovito pio lijekove koje je trebao, Igor ne zna.

Starijem bratu znao je u posljednje vrijeme skuhati ručak ili večeru. Živjeli su odvojeno.

Igor dobiva socijalnu pomoć od 1250 kuna. Dok se nije razbolio, radio je kao vatrogasac. Sada je povremeno u DVD-u Vranjic dispečer.

– U ponedjeljak popodne su mi rekli: Eno ti brat na Meterizama s bombom. Vidio sam na televiziji kako sjedi na cisterni. Nisam htio tamo ići, bojao sam se njegove reakcije. Čuo sam se s Peraicom, zapovjednikom DVD-a Vranjic, koji je s Ivicom pregovarao. On me obavještavao što se događa – kaže Igor.

Naglašava da je Ivicu strašno boljela nepravda i da ga je “uništilo” to što nije dobio vojnu mirovinu.

Veliki nemir
– Skupio je cijelu fasciklu papira, ali šest puta su ga na Mirovinskom odbili. Već sa 15 godina počeo je raditi u pekari. Izvana se smirio, a unutra, u njemu, bio je veliki nemir – tužno će Igor.

Komentara 27

VA
valentze
23:44 27.10.2010.

Svi su ti branioci bolesnici.. da su imali malo pameti ne bi ratovali tj. nebi se odvojili od Jugoslavije! Bolje se zivjelu u Yugi nego sada u Hrv.. Sada ako si i ti jedan od bolesnika daj mi minus!

JA
jankoprekobrda
00:18 28.10.2010.

Eto i za ovu nesrecu mozemo samo okriviti vrh lopovskog HDZ-a stoku krupnoga zuba. Koja je morala sebi krasti pa nije bio za one koji su zasluzili mirovinu.

VP
VasoBerak Pula
07:55 28.10.2010.

Ma dajte molim vas. I ja sam učestvovao u domovinskom ratu i rizikovao život potkazujući remetilačke sunarodnjake. Nisam dobio ni hvala a kamoli mirovinu pa ipak ne bacam bombe po ljudima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije