Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREMA Pronađeni uređaji za elektroničku komunikaciju

Bomba za Pukanića mogla se aktivirati mobitelom

02.11.2008.
u 19:51

Policija u Dobuju je u Milovanovićevom stanu pronašla mobitel Sony Ericsson T39 te dva Sonyjeva modela – Z5 i Z7. Ti mobiteli nemaju ni e-mail ni GPS-funkcije, no njima se mogu slati SMS-ovi, a baterije im traju dulje nego gotovo svih današnjih modela mobitela. Pronađena su i četiri smartphonea, koji imaju i funkciju e-maila, a dva novija modela (HP iPaq i Nokia E90 Communicator) i GPS-satelitsku navigaciju. Među njima je i stariji Blackberry.

Taj je model među onima koje je zaplijenila policija i baš on ima najveći ekran na kojemu se vrlo precizno mogu pratiti karte, zumirati, gledati detalji, odnosno vidjeti gotovo sve kao i na prijenosnom računalu.iPaq je nešto stariji model, no zbog vrlo velikog ekrana također nudi detaljan pregled karata, povezano s vanjskim GPS-prijamnikom i eventualnom dodatnom antenom za još bolji prijam GPS-signala.

Ostala dva mobitela iz reda smartphonea nešto su starije generacije.

Njihova je primarna funkcija slanje i primanje e-mailova i SMS-ova, u čemu im pomažu velike tipkovnice, odlične baš za tu primjenu.

Onaj tko je imao sve te uređaje zapravo nije trebao ured, s bilo koje lokacije mogao je elektronički komunicirati i odrediti preciznu lokaciju.

Svakim od tih uređaja ubojica je mogao aktivirati eksplozivnu napravu kojom su usmrćeni Ivo Pukanić i Nikoa Franjić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije