Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preživio pokušaj ubojstva 2018.

Bolsonaro u bolnici zbog bolova koji su posljedica atentata

REUTERS 14-07-2021 23:45 #1
INSTAGRAM @jairmessiasbolsonaro/
04.01.2022.
u 18:00

Bolsonaro je vrlo polarizirajuća figura u Brazilu otkad je postao predsjednik 2018.: kritičari ga optužuju da predstavlja direktnu prijetnju demokraciji, dok ga pristaše opisuju kao najvećeg borca protiv korumpirane ljevičarske elite.

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro primljen je jučer u bolnicu u São Paulu zbog bolova u abdomenu i začepljenja crijeva, a liječnici su odlučivali hoće li mu biti potrebna operacija. Bolsonaro (66) više je puta dosad bio u bolnici nakon što mu je napadač pri pokušaju ubojstva 2018. u predsjedničkoj kampanji oštetio crijeva ubodom nožem.

Bolsonaro je na Twitteru napisao da su mu uveli nazogastričnu sondu te da će se vidjeti hoće li morati na operaciju. Loše mu je postalo u nedjelju nakon ručka, a primljen je u bolnicu u noći na ponedjeljak po lokalnom vremenu. Simptomi koje ima isti su kao i u srpnju 2021. kada je posljednji put nakratko hospitaliziran, rekao je predsjednik.

"U stabilnom je stanju, pod medicinskom skrbi, te će se njegovo stanje dodatno procjenjivati tijekom dana. Trenutačno ne možemo znati kada bi mogao biti pušten kući", priopćila je bolnica Vila Nova Star u koju je doveden.

O Bolsonaru se brine liječnik Antônio Luiz Macedo, isti kirurg koji ga je operirao i nakon pokušaja ubojstva 2018. godine. Tada ga je u predsjedničkoj kampanji nožem u abdomen ubo napadač za kojeg se poslije ispostavilo da je politički neistomišljenik Bolsonara, ali i mentalno poremećena osoba.

Bolsonaro je vrlo polarizirajuća figura u Brazilu otkad je postao predsjednik 2018.: kritičari ga optužuju da predstavlja direktnu prijetnju demokraciji, dok ga pristaše opisuju kao najvećeg borca protiv korumpirane ljevičarske elite. Za manje od godinu dana, na jesen, očekuju ga novi predsjednički izbori na kojima bi mu izazivač trebao biti bivši lider zemlje, Luiz Inácio Lula da Silva, heroj ljevice i simbol korupcije za desnicu.

Bolsonaro je tijekom ljeta rekao da vidi tri moguća scenarija u svojoj budućnosti: da će ponovno pobijediti na izborima, da će biti uhićen ili pak da bude ubijen.

VIDEO: Drama kod Brača: Skočio s trajekta u more i odbijao ući u čamac za spašavanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije