Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ebolau SAD-u

Bolničarka: Tužit ću SAD jer su me prisilno smjestili u karantenu

Staff of the emergency medical services in France (SAMU) wear Ebola virus protection outfits during a press presentation at the Necker Hospital in Paris, October 24, 2014. European Union leaders agreed on Friday to roughly double their financial support f
Foto: Reuters (Ilustracija)
28.10.2014.
u 08:02

U newyorškoj bolnici Bellevue nalazi se petogodišnji dječak za kojeg se sumnja da boluje od ebole

Petogodišnji dječak, koji se nedavno s obitelji vratio iz zapadne Afrike, smješten je u newyoršku bolnicu Bellevue pod sumnjom da je obolio od ebole.

U iščekivanju laboratorijskih nalaza liječnici i medicinsko osoblje nastoje utvrditi je li dječak za vrijeme boravka u zapadnoj Africi bio u kontaktu s oboljelima od ebole. U istoj bolnici, u izolaciji, boravi i Craig Spencer, američki liječnik koji je obolio nakon povratka iz Gvineje.

U međuvremenu, u karantenu u New Jerseyu stavljena je Kaci Hickox, američka bolničarka koja se vratila iz zapadne Afrike gdje je njegovala oboljele od ebole. Nju su izolirali odmah u zračnoj luci, a to iskustvo ona je opisala kao zastrašujuće.

Najavila je da će podići tužbu zbog prisilne karantene i ozbiljnog kršenja američkog ustava te građanskih prava i sloboda. Nakon tih prijetnji guverner New Jerseya Chris Christie objavio je da će Kaci Hickox biti puštena iz karantene.

Države New York, New Jersey i Illinois još su prije usvojile odredbe prema kojima svi zdravstveni radnici koji dolaze iz zapadne Afrike, a imali su kontakt s oboljelima, moraju u karantenu 21 dan, što ja maksimalni period inkubacije za ebolu. No čini se da sada odustaju od tako strogih mjera pa za takve pojedince traže ili hospitalizaciju ili kućnu karantenu.

>> Ebola stigla u New York i u Mali. Zaraženi djevojčica (2) i liječnik

>> Obama čvrsto zagrlio medicinsku sestru izliječenu od ebole

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije