Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnička bolnica

Bolnica je u sanaciji, a u 2014. ušla s dugom od 108 milijuna kuna

Petar Stapar
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
15.01.2014.
u 14:00

Sanacijski upravitelj dr. Petar Stapar tvrdi da ne zna hoće li se koprivnička pripojiti virovitičkoj, varaždinskoj ili nekoj trećoj bolnici

Koprivnička Opća bolnica “dr. Tomislav Bardek” nalazi se u teškim financijskim problemima. Prošlu godinu završila je s minusom od oko 108,5 milijuna kuna, što je za nešto više od 50 milijuna kuna više nego godinu prije. Sanacijski upravitelj dr. Petar Stapar kaže da je u tom iznosu i kreditna obveza za izgradnju interne medicine od 24 milijuna kuna, a priznao je i da su u odnosu na 2012. godinu prihodi bolnice smanjeni za oko 20 milijuna kuna.

Smanjili rashode

Koprivnička bolnica u procesu je sanacije. Stapar tvrdi da su tijekom druge polovice prošle godine smanjili rashode u iznosu od 4,5 milijuna kuna i to reorganizacijom posla i racionalnom primjenom svih resursa, kako medicinskih, tako i tekućih, nemedicinskih. Na koji način će se postići nove uštede u sustavu, kaže, ovisi o odlukama Ministarstva zdravlja. Smatra da se ništa bitnije oko rada i pružanja zdravstvenih usluga pacijentima nije promijenilo u odnosu na ranije godine. Rekao je i da ni on sam još ne zna kako će izgledati novi ustroj bolnica.

- Koprivnička bolnica, svojim geografskim položajem, opremljenošću, stručnim kadrom, kvalitetom i brojem pruženih zdravstvenih usluga sigurno će i u novom ustroju zdravstvenih usluga imati svoje nezaobilazno mjesto. I dalje ćemo raditi na razvoju medicinskih usluga i kvaliteti zdravstvene zaštite, posebno na uvođenju novih metoda i načina liječenja, kao što je razvoj dnevnih bolnica - istaknuo je Stapar, koji je na čelno mjesto u bolnicu došao prije nepune dvije godine.

Manje zaposlenih

Tada je zaposleno na neodređeno vrijeme bilo 840 radnika, a danas ih je 804.

- Nije bilo otpuštanja, već su ljudi odlazili u druge ustanove ili u mirovinu. Zapošljavanja, po naputku ministra, nije bilo. Poznato je da nam manjka liječničkogkadra, što je i problem na nivou cijele zemlje. Raspisali smo velik brojspecijalizacija, ali na neke nismo dobili niti jednu prijavu, kao što su hitnamedicina, anesteziologija i infektologija - kazao je on.

Ministrova neispunjena obećanja

Ministar zdravlja Rajko Ostojić lanjskog 18. travnja nakon 1. simpozija hitne medicine u koprivničkoj Općoj bolnici izjavio je da će za šest do devet mjeseci Koprivnica dobiti magnetnu rezonanciju. Obećanje nije ispunjeno. Isto vrijedi i za obećanje zvano novi odjel pedijatrije.

- Upravo smo u fazi ishođenja građevinske dozvole za izgradnju pedijatrije u sklopu koje će biti i prostor za MR. Glavni projekt je gotov, a nakon dobivanja građevinske dozvole bit će izrađen i izvedbeni projekt - završio je dr. Stapar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije