Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEF

Bohem pjevao o međimurskom perecu i mirisu sira turoša

'19.11.2010., Cakovec- Medjimurski medjunarodni festival zabavne glazbe, MEF. Pobjednica Alka Vuica. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
22.11.2010.
u 10:29

- Riječ je o najznačajnijem glazbenom događaju u ovom dijelu Hrvatske. Ovogodišnji MEF je bio i najskuplji, a uspjeli smo ga organizirati jer smo na vrijeme počeli s pripremama, još u veljači - ističe Rajko Dobošić

ČAKOVEC - Alka Vuica pobijedila je na 8. MEF-u, festivalu zabavne glazbe u dvorani Graditeljske škole Čakovcu. Pjesma "Ti si kriv" donijela joj je Grand prix. Nagradu slušatelja radijskih postaja odnijela je Sanja Trumbić, koja je izvela pjesmu "Tekla voda studena". Najbolja pjesma prema ocjenu stručnog ocjenjivačkog žirija je "Znam ja gdje je Čakovec", koju je umjesto do jučer najavljivanog Mladena Grdovića izveo Zvone Bohem. Zašto je Grdović odustao otpjevati tamburašku pjesmu, nije rečeno, no bilo bi zanimljivo čuti ga kako pjeva o međimurskom perecu i siru turošu. No, i Bohem je izazvao ovacije publike, koja je najjačim pljeskom pozdravila domaćeg sina Mirka Švenda Žigu, koji je odnio nagradu za najbolju interpretaciju pjesme "Zapopevaj si".  Vlado Kalember, Gazde, Davor Borno i Nuša Derenda ostali su bez nagrada.

Nastup su otkazali Kraljevi ulice zbog smrti Ladislava Demeterffyja, poznatijeg kao Veseli Laci. Trebali su izvesti pjesmu "Noć u čardi". Međimurski festival zabavne glazbe jedan je od rijetkih koji se uspio održati i u ovoj recesijskoj godini, zahvaljujući ponajprije pomoći županije i grada te sponzora, koji na njega gledaju kao na turistički, a ne samo glazbeni događaj. Troškovi organizacije festivala su, kaže direktor Rajko Dobošić, veći od 50.000 eura.

- Riječ je o najznačajnijem glazbenom događaju u ovom dijelu Hrvatske. Ovogodišnji MEF je bio i najskuplji, a uspjeli smo ga organizirati jer smo na vrijeme počeli s pripremama, još u veljači - ističe Dobošić. Svih 1700 karata prodano je u kratkom roku. Za dolazak poznatijih izvođača najzaslužniji je Vladimir Kočić Zec, umjetnički ravnatelj festivala koji je izravno prenošen na HRT+. Snimljen je i CD, a zanimljivo je da je MEF jedini festival koji sufinancira snimanje pjesama izvođača. Priliku da se iskažu dobili su i lokalni glazbenici. Dodijeljena je još jedna nagrada, ona za poseban doprinos hrvatskoj glazbi, koju je ove godine primila etno glazbenica Lidija Bajuk, rodom iz Čakovca, koja živi i stvara i Zagrebu. Najbolji tekst napisala je Sonja Buljan, glazbu Marko Bujanović, a aranžman Josip Miani Pipi iz Karme. Najdebitantica je Suzana Herceg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije