Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blic:
Povratak na članak

Blic: Milošević molio Mladića da povuće teške topove oko Sarajeva

Iz snimke razgovora se vidi kako je Milošević već dogovorio s političkim krilom Republike Srpske prekid neprijateljstava, ali je ostalo uvjeriti Mladića koji u to vrijeme nije bio u dobrim odnosima sa Radovanom Karadžićem.

Komentari 9

Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
09:21 14.08.2010.

Milošević je bio samo pijun velikosrpske politike. Ne vjerujem da se puno toga njega pitalo. Glavni pokretač je bila SANU (Srpska akademija nauka i umetnosti), a i iznad nje je morao biti netko izvana.

VL
MO
modrulj
09:57 14.08.2010.

Hikos, u pravu si. Glavni velikosrpski ideolog i pokretac svih ratova bio je Dobrica Cosic i SANU, a Milosevic je bio izvrsitelj tih suludih ideja. To je dokazano i u ovim snimanim razgovorima Mladica i Cosica. Meni nije jasno zasto ni Haag ni Hrvatska nisu podigle optuznicu protiv glavnog balkanskog krvnika iz sjene Dobrice Cosica. Pustit ce zlotvora da pobjegne i umre na slobodi kao sto su pustili i cetnickog vojvodu Momcila Djujica, cije izrucenje iz SADa nesposobna hrvatska vlast nikad nije trazila.

VL
Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
18:23 14.08.2010.

. ..NARAVNO DA TAKO JE GOVORIO JER JE ZNAO DA GA OVAJ SNIMA. ..SLLOBINE FORE-NA KOJE SU HRVATSKI POLITIČARI Tuđman,šeks,Mesić..REDOVITO NASJEDALI. ..OZZNA. ..

VL
OB
-obrisani-
21:10 14.08.2010.

YAP! Sad će ispasti da je Milošević kolateralna žrtva! Hehehe! Stvarno! Da jadnik je bio samo predsjedniki i zapovjednik, figura koja je bila centralna, ali kriv je pisac! Nemogu vjerovati nekim komantarima ovdje!

VL
MA
MagicSerb
00:27 15.08.2010.

Voljeni naš predsedniče. Oduvek smo znali da si u srcu dobrica i da je tvoju naivnost iskoristio krivousti i balija, ali dobro. Već smo im oprostili za građanski rat koji su nam namentuli. Bitno je da si ti ostao nevin, da si ih sankao u haagu kako si stigao, a ti nisu uspeli dokazat\' krivicu koje naravno ni nema. Narod te u Srbiji i dalje voli i s poštovanjem odnosi ka tvom liku i delu. Nikakvi demokrati ne mogu da zamene tvoj šarm i umešnost. Zbog toga ću te uvek nositi u srcu i tvoju sliku držati na zidu dnevne sobe pored srpske trobojke. Bio si i ostao najbolji srpski predsednik ikad. Naš voljeni Sloba...

VL
BM
Boris Markovic
10:28 15.08.2010.

Svako ko poznaje situacija u Beogradu 1992-1999 zna da je bio totalni haos, niko nije kontrolisao nikoga i nije bilo prave subordinacije niti ikakve koherentne ideje. Sto se tice memo SANU on nikada nije objavljen, kruzio je Beogradom 1988 kao dokument par clanova akademije koji je bio citan i uglavnom je sluzio za sprdnju (bio je napisan toliko lose da je diskvalifikovao i pisce i akademiju). Vest da je Milosevic molio Mladica i ovaj ga nije slusao nije uposte iznenadjujuca, jer to je bio hos bez subordinacije. U Hagu se sudi po komadnom odgovornoscu sa idejom da su principi subordinacije bili kao u Britanskoj/USA vojsci, sto uopste nije bio slucaj. Tu niko nije slusao nikoga i ako bi doslo do sukoba misljenja to se resavalo po principu ko je jaci tlaci, ukljucujuci i likvidacije.

VL
DU
Deleted user
13:13 15.08.2010.

Pa taj Milosevic je bio pravi humanist. Odmah povuci topove kalibra iznad 82 mm!!! Da nije stradalo toliko ljuci, bio bi to vic stoljeca! . Pa Srbi su oko Sarajeva bili na takvim polozajima da su grad mogli gadjati i sa rucnim bombama. Ruku na srce, Sarajlijama je bilo svejedno gadjali ih sa 82mm haubicama ili topovima veceg kalibra. I jedni i drugi su donosili smt i razaranje. Ovo su tipicne srpske gluposti i pokusaj prebacivanja krivnje na jednu jedinu osobu - u ovom slucaju na Mladica. A Mladica je u to doba u Srbiji bilo na tisuce!

VL
Avatar Aristarh
Aristarh
14:51 16.08.2010.

Oluja po srpski, he heee. Tuđman sa svojim generalima kukavički napada \"Krajinu\" a srpski generali junački bježe. ..................... Kako tko. Večina na traktorima. Neki i tenkovima preko traktora.:))

VL
OB
-obrisani-
14:51 17.08.2010.

Ne možeš vjerovati koji su ovo u VL imbecili.Ukažeš im na pravopisnu pogrešku a oni umjesto da to lijepo isprave,oni te lijepo izbrišu.Dakle nije povuće već povuče majmune.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.