Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izručenje

Blic: Kalinić iz Zagreba u Beograd vladinim zrakoplovom?

sretko kalinić
VL
21.08.2010.
u 07:48

Stigla obavijest da će se Kaliniću suditi u utorak, 24. kolovoza za krivotvorenje dokumenata za dobivanje hrvatskog državljanstva. Istog dana trebala bi biti izrečena prvostupanjska presud, a on bi već u srijedu mogao biti izručen Beogradu

BEOGRAD - Sretko Kalinić (36), osuđen za ubojstvo premijera Zorana Đinđića i druge zločine zemunskog klana, bit će prebačen iz Zagreba u Beograd državnim zrakoplovom ili helikopterom, saznaje beogradski Blic.

- Iz Hrvatske je stigla obavijest da će se Kaliniću suditi u utorak, 24. kolovoza. Njega terete za krivotvorenje dokumenata za dobijanje hrvatskog državljanstva i očekuje se da će istog dana biti izrečena prvostupanjska presuda. U tom slučaju, on bi već sljedećeg dana, u srijedu, mogao biti izručen Beogradu - kaže izvor Blica upoznat s planom ekstradicije tvrdeći kako je definitivno izabrana opcija transfera zračnim putem.

- Sada se još razmatra da li će to biti zrakoplovom ili helikopterom. Neke procjene, koje još nisu definitivne, ukazuju kako bi najsigurniji način bio let zrakoplovom koji bi osigurala Srbija. To, naravno, neće biti redovit let - navodi Blicov izvor.

Za prebacivanje Sretka Kalinića pripremljene su specijalne sigurnosne mjere za što će biti zaduženi pripadnici posebnih jedinica MUP Srbije - Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i Protuterorističke jedinice (PTJ), kao i piloti Vlade Srbije, ili pripadnici helikopterske jedinice srpske policije, saznaje Blic.

- Kalinić je pristao dati iskaze o kriminalnim djelima srpskim istražnim organima i, kako je to poznato, o njegovoj sigurnosti mora se voditi računa -kaže izvor Blica

Komentara 3

ST
standup
16:10 21.08.2010.

ma triba ga prevesti sa Poljoprivrednim-zrakoplovom, pa ga izbaciti ka \"Bojler\" na Terazije !!

MM
Mladen Miletić
20:00 21.08.2010.

BEOGRAD - Sretko Kalinić (36), osuđen za ubojstvo premijera Zorana Đinđića i druge zločine zemunskog klana, iako mjih stotine za isto su odavno osuđeni i služe kaznu zna se ali nepriča se...Legija legenda a sada opet kao ovaj ga je još jednom ubio ! Važno je da Hrvati vjeruju Srbiji a Englezi NE !

FY
Fuck you Mother Fucker
23:07 23.08.2010.

Ne izrucivati ga Srbiji niposto napraviti nagodbu s njim, dobije samo 50 godina zatvora ako propjeva o svemu, ukljucujuci politickoj pozadini atentata na Djindjica. U Srbiji ce ga ubiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije