Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE KORONE
Povratak na članak

Blaženka Divjak: Ukidanje mature posljednja opcija, esej se neće pisati u svibnju

Ministrica Divjak gostovala je u ponedjeljak navečer odgovorila na nekoliko aktualnih pitanja o situaciju u obrazovanju i školi na daljinu, kao i o situaciji vezanoj uz maturante, rekavši kako je Ministarstvo svjesno da "maturantima treba izići u susret".

Komentari 6

DU
Deleted user
00:08 31.03.2020.

Jedina prihvatljiva opcija za hrvatsko obrazovanje i je ukidanje Blaženke Divjak!

VL
SI
sisavac
14:56 31.03.2020.

djeca ionak ništa ne uče, obrazovni programi se svake godine srozavaju sve niže, nivo znanja potreban za prolaz je skoro dotaknuo nulu... ima ili nema nastave je svejedno, rezultat je isti. totalno neznanje. to što se mi volimo šlepati na rezultatu par zaljubljenika i malih lumena nije znak visokog dometa našeg školstva. srednjoškolci na maturi ne znaju riješiti dvije jednadžbe s dvije nepoznanice, još ako im se malo razmjeste brojke i slova odmah zovu ministra! čemu esej, ako se ne čita ništa? esej nije sms poruka sa skraćenicama, pa to učenici teže savladaju..

VL
ST
stefj
04:07 31.03.2020.

Jadna ova generacija. Prvo su ih učitelji koristili kao sredstvo ucjene, zatim je došla ova pošast broj 2, a kada i ako se pošast iskorjeni, onda će morati početi život ili studij u spaljenom svijetu...

VL
HR
hr76
02:01 31.03.2020.

Treba ponoviti cijelu ovu školsku godinu. Jer prvo je bio dugi štrajk a onda je došla ova epidemija koja po svemu sudeći neće završiti prije lipnja. Prekriži godinu, djeca nisu dovoljno naučila, a ne može se ništa na silu.

VL
PR
Prat
07:43 01.04.2020.

Uz najbolju volju to ne ide. Lijep pokušaj nastava na daljinu. Pohvalno. No ne ide to tako. To je kao da krov od kuće pokriješ lišćem i granjem a ne crijepom. Bude držalo neko vrijeme. Do prve kiše. Dalje, nastava putem vibera nije ok, cijeli nastavni program pao je na roditelje koji još uglavnom rade. U praksi to znači da ja koji imam troje djece, dva školarca i jedno u peleni oko 4 sata brifinga sa njima a ne učenja ne mogu stići obavljati posao učitelja plus zadaće o poslu da i ne govorim. Ono na tv su samo smjernice. Maska za širok puk. To što je zamišljeno prilagođeno je roditeljima sa jednim djetetom koji sada ne rade i žive u stanu. Ne znaju kuda će sa sobom pa se natječu tko će se više dodvoriti učitelju-učiteljici.Oni koji RADE pišu zadaće umjesto djece jer NEMAJU VREMENA . Prijedlog. Ponovite godinu kad se stvar sredi nitko vam neće zamjeriti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.