Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši guverner

Blagojevich glumi budalu kako bi izbjegao zatvor

Blagojevich
AFP
04.06.2010.
u 18:05

Bivši guverner pretvara suđenje u cirkusku predstavu. Jednom je čak bio zatražio od suca da ga pusti iz SAD-a kako bi nastupio u realityju.

Rod Blagojevich, bivši guverner Illinoisa koji je morao odstupiti pošto je u skandaloznoj aferi otkriveno da je pokušavao prodati senatsko mjesto Baracka Obame, od sudskog procesa koji bi mu po 24 točke optužnice mogao donijeti 415 godina zatvora napravio je pravi cirkuski šou. Oglušio se o sve molbe svojih odvjetnika da šuti i ne govori ništa. Dapače, pojavio se u popularnoj TV-emisiji, nastupio u komičnoj operi Rod Blagojevich Superstar i za to uzeo honorar od 10 tisuća dolara...

Crnji od Obame

Na radiopostaji govorio je o silovanjima u zatvorima i o veličini ženskih grudi. U časopisu za muškarce Esquireu kazao je kako je “crnji od Baracka Obame”.

– Laštio sam cipele, odrastao u peterosobnom stanu. Moj je otac imao praonicu rublja u crnačkoj četvrti nedaleko od mjesta u kojem smo živjeli. Vidio sam kako sve to raste – kazao je Blagojevich, sin emigranta iz Srbije koji je bio radnik u čeličani. Jednom je čak zatražio od suca da ga pusti da iziđe iz zemlje kako bi mogao sudjelovati u nekom reality showu, a kad mu je molba odbijena, u show je poslao svoju suprugu.

Bezopasna luda?

Psiholozi kažu da se Blagojevich ovako čudno ponaša već gotovo dvije godine kako bi javnost uvjerio da je bezopasna luda, a ne proračunati političar kriminalac koji je optužen za različita teška djela – od korupcije, reketarenja, iznude, lažiranja pošte do podmićivanja... Iako postoje snimke gotovo 500 sati njegovih telefonskih razgovora koji su nepobitan dokaz za sva nedjela, on pokušava o sebi stvoriti imidž kao o čovjeku koji mnogo priča, ali zapravo ništa od toga ne radi. Pojedini ugledni profesori prava kažu da Blagojevich nije nimalo blesav i da su sve ovo proračunati potezi kako bi unaprijed porotu dobio na svoju stranu.

Na početku suđenja Blagojevich je samo rekao da se osjeća odlično, a suca je neprekidno izazivao da ga suoči s onima koji ga optužuju, ali sudac je samo kazao da ne pravi sprdačinu od njegove sudnice.

Ključne riječi

Komentara 13

DD
DDUVNJAK
20:09 04.06.2010.

poirot je napisao/la: Blagojevich glumi budalu kako bi izbjegao zatvor Niko nebi ovakav prostački naslov stavio osim vas u CRO.hrvatska posla --------- Naslov je stvarno prostački ,ali shvatite da ovaj Večernji List NIJE hrvatski on je nešto drugo ali će ali će me izbrisati.

KR
KraljTvrtko
20:22 04.06.2010.

hehehehe,a kako moze da se sazna ko je vecimski vlasnik VL???jel moze da se vidi u privrednom registru na netu,i mene bas zanima.

MI
mitar
15:09 05.06.2010.

Zakljucak srpska posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije