Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kupujem hrvatsko
Povratak na članak

Bjelovarski kvargl: Priča o ovom siru seže daleko u povijest

Kvalitetan domaći, dobro ocijeđeni sir od punomasnog mlijeka simentalke, dobar omjer začina i iskustvo da bi se sve dobro, no ne i previše izmiješalo potrebni su da bi se na kraju oblikovao poznati stožac. Preduvjeti su to za dobar kvargl. Ipak, najbitnije su ruke. One moraju ostati čiste i na njima pri oblikovanju ne smije ostajati sir. Uspijete li, to je znak da će kvargl biti baš onakav kakav treba biti.

Komentari 1

TO
tomo169
23:25 22.12.2020.

Na području Varaždinske županije se kolko ja pamtim desetljećima u seoskim gospodarstvima tradicionalno proizvode tzv prgice, čak je i Vindija prije desetak godina napravila takav proizvod. Jesu liVaraždinska prgica i Bjelovarski kvargl isti proizvodi ili su samo slični?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.