Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužna obljetnica
Povratak na članak

Bjelovarski heroji dali su život za slobodu svog naroda južno od Save

Tijekom ratnog djelovanja 105. brigada imala je 92 poginula i 250 ranjenih pripadnika

Komentari 4

GE
generacija57
17:06 18.08.2021.

Dani ponosa i slave, vrijeme kad se nije pitalo dati život za Hrvatsku.Slava im.

VL
ST
stevo169
07:40 19.08.2021.

Herbe...prastaro poimanje stvarnosti naseg bratskog naroda,lazima protiv istine.

VL
Avatar herbe
herbe
00:07 19.08.2021.

Masakr u selu Sijekovcu | 11. avgust 2012. Hrvati masakrirali 25O Roma od kojih 116 mališana. Sudski veštak zapisao da su žrtvama povađeni vitalni organi NAJSUROVIJI zločin na prostoru bivše SFRJ dogodio se u selu Sijekovac, kod Bosanskog Broda, 26. marta 1992. godine. Hrvatska vojska masakrirala je 250 Roma, od kojih 116 mališana. Najmlađem su bile dve, najstarijem 15 godina. Oni su u konvoju od četiri autobusa pokušali da odu u Italiju i postoje dokazi da su propušteni kroz srpske linije. Niko nije znao šta se s putnicima desilo sve do 2004. kada su ekshumirana 23 dečja tela u Sijekovcu. Svim žrtvama bili su izvađeni organi, a većina je bila obezglavljena! - Po monstruoznosti ovo je najstrašniji zločin koji baca senku na građanski rat i događaje u BiH. Kada bi se on istražio i uperio prst u krivce, niko više ne bi pričao o Srebrenici. Zato se sve zataškavalo - kaže za "Novosti" Darko Trifunović, profesor Fakulteta bezbednosti u Beogradu.

VL
Avatar herbe
herbe
00:10 19.08.2021.

NAREDBA ANTE PRKAČINA SVEDOK zločina u Sijekovcu Sakib Balić, koji je uhapšen u SAD, otkrio je da je bivši poslanik Hrvatske stranke prava u hrvatskom Saboru Ante Prkačin, glavni organizator likvidacije civila. - Tu su još bile jedinice HOS-a izz Ljubuškog, Konjica, "Handžar divizije" s muslimanskim dobrovoljcima - rekao je Balić. - "Hosovci" su presreli i likvidirali Rome koji su na početku rata bežali s područja Srebrenice, a Prkačin je naredio da autobusi, kojima su bili prevoženi Romi iz Srebrenice i Skelana, ne smeju preći na teritoriju Hrvatske. Ljudi iz četiri autobusa, među kojima je bilo najviše dece i žena, likvidirani su i zakopani u masovne grobnice. Najsuroviji su bili borci "Handžar divizije".

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.