Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spor

Bjelovarski Crveni križ odbio Grad: prostor nije dovoljan

'19.01.2011., Bjelovar - U bjelovarskom Gradskom drustvu Crvenog kriza ocekuju ponudu Grada Bjelovara za nagodbu uslijed utvrdjenog duga od 4 milijuna kuna, a medju ostalim se nadaju i primjerenijem p
Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'
1/3
20.01.2011.
u 11:00

Gradsko društvo neprimjerenim ocijenilo 300 kvadrata prostora, koje je Grad, na ime gubitka spora, ponudio kao kompenzaciju za 4 milijuna kuna

Zasad još ništa od nagodbe! Naime, još se ne nazire konačni rasplet u poznatom sporu između Gradskog društva Crvenog križa i Grada Bjelovara, a koji je posljednjih dana top tema svih gradskih razgovora. I dalje se ne zna na koji će način gradska vlast nadoknaditi novac Crvenom križu, koji na osnovi pravomoćne presude od Grada potražuje čak četiri milijuna kuna. Podsjetimo, Grad je izgubio sudski spor u kojem je dokazano da se gradska vlast u razdoblju od 2002. do 2008. godine nije pridržavala zakona. Uplaćujući im manje od zakonom propisanog minimuma, gradska vlast na čijem je čelu tada bila gradonačelnica Đurđa Adlešič oštetila je Crveni križ za nepuna dva milijuna kuna, što je zajedno sa zateznim kamatama i sudskim troškovima naraslo na gotovo četiri milijuna kuna.

Dali novu priliku

Želeći nagodbom riješiti spor, Grad je na ime odštete Crvenom križu uputio ponudu u kojoj im želi ustupiti poslovni prostor u Masrykovoj ulici, ukupne površine oko 300 četvornih metara. Kako to nije dovoljno, dodatno su ponudili još milijun kuna gotovog novca koji bi isplatili tijekom tri godine. No, Crveni križ, kako se i nagađalo, ponudu je odbio, potvrdio nam je ravnatelj Ratimir Blažeković.

– Odbor gradskog društva zasad je odbio ponudu Grada procjenjujući da ponuđeni prostor ne odgovara našim potrebama – ističe Blažeković, dodajući da im ne odgovara što je prostor na katu a ne u prizemlju, te što nema dvoranu koja im je potrebna za njihov rad. No Crveni križ ne želi isključiti mogućnost nagodbe, te i dalje pokazuje dobru volju za dogovorom.

– Odbor je donio odluku da na dva mjeseca odgodi zahtjev za ovrhom, te tako Gradu pruži priliku da uputi prihvatljiviju ponudu, točnije neki prihvatljiviji prostor – ističe Blažeković, dodajući da od Grada očekuju da odredi tim kompetentnih ljudi koji mogu dati odgovore na pitanja o nekim drugim Crvenom križu prihvatljivim prostorima.

Dug još nije problem

Gradonačelnik Antun Korušec jučer nije želio komentirati činjenicu da je Odbor GDCK odbio njihovu odluku.

– Službeni odgovor na našu ponudu još nismo dobili i zato ovog trenutka ne želim ništa komentirati. Kad ga dobijemo, razmotrit ćemo ga i vidjeti što dalje – ističe Korušec, odbacivši tvrdnje da je Grad zbog duga Crvenom križu za 20 posto srezao dotacije sportskim udruga.

– Točno je da smo umanjili davanja, ali ne zbog duga Crvenom križu nego zbog smanjenog priljeva novca u proračunu, zbog čega ćemo ako se to nastavi, uskoro ići s rebalansom – zaključuje Korušec.

Komentara 3

MO
modovisisajteMaraschino
20:26 21.01.2011.

nisu zadovoljni??? pa vrijednost toga prostora je oko 5 mil. eura ako se racuna po prosjecnoj cijeni m2... sto bi oni htjeli? 1000 m2? inace trebao bi malo i USKOK u poslovanje tih dobrotvornih udruga jer posluju svakako... a kojoj sirotinji pomazu? ima jedna obitelj u BJ koju svi dobro poznaju (2 kuce od koje su jednu dobili od drzave a prva je velebna katnica).... e oni su uvijek prvi kad se uzimaju donacije i socijalna pomoc... uzimaju po nekoliko invalidskih kolica pa ih onda prodaju.. i jos masu toga...

LE
leurdovac
17:02 22.01.2011.

Oni imaju prostor, novac im dajte,

Avatar stravaxx
stravaxx
21:49 23.01.2011.

a tko financira taj famozni crveni križ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije