Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stipendije za polaznike

Biznis kamp za buduće mlade poduzetnike iz Hrvatske i Ukrajine

Zagreb: Počeo drugi Youth Business Camp Adria Zagreb koji ima za cilj 10 mladih inspirirati na poduzetništvo
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
27.06.2022.
u 15:55

Počela predavanja na programu Youth Business Camp Adria Zagreb

Ukupno 11 stipendista na programu Youth Business Camp Adria Zagreb danas je u prostorijama RIT Hrvatska započelo jedanaestodnevni program usavršavanja i nadograđivanja znanja iz područja ekonomije i poduzentištva. Petero ukrajinskih i šestero hrvatskih tinejdžera na ovom će kampu educirati predavači sa Sveučilišta Vern, Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment, Visokog učilišta Algebra te RIT Croatia, a na kraju kojeg će zaslužiti certifikat World Innovation and Change Management Institute iz Geneve.

Nova znanja i iskustva
Program je za sve polaznike u potpunosti besplatan, a stipendije u iznosu od 7300 kuna, odnosno 970 eura financirane su od strane sponzora koji su ove godine trgovina Žabac, Jana, medijska tvrtka Press Clipping i Privredna banka Zagreb. Kroz 21 predavanje i devet sati mentorskog rada imat će priliku proširiti vlastito ali i steći nova znanja o osnovama ekonomije, financija, menadžmenta, brendiranja, prodaje, a saznat će i nešto više o odnosima s javnošću i ljudskim potencijalima. Polaznici će u sklopu programa posjetiti i Zoološki vrt grada Zagreba te Specijalnu bolnicu za fizioterapiju i rehabilitaciju Aritheru. 

27.06.2022., Zagreb - 2. Youth Business Camp Adria Zagreb. Medju stipendiranim ucenicima nalaze se i petero ucenika iz Ukrajine. Danijel Koletic Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL

- Znanje je uz zdravlje najveće bogatstvo, naši polaznici zahvaljujući predavačima koji su se odazvali sudjelovanju zaista mogu naučiti i čuti mnogobrojne teme i praktične primjere s kojima se do sada još nisu imali priliku susresti. Nažalost, nove generacije nemaju priliku slušati niti biti inspirirani o poduzetništvu jer školski kurikulum ne posvećuje dovoljno tematskih cjelina u usmjeravanju srednjoškolaca prema stvarnosti realne ekonomije - izjavio je direktor Youth Business Camp Adria Zagreb Danijel Koletić.

Program koji se u Hrvatskoj izvodi drugu godinu zaredom, jedan je od 28 programa ove vrste u svijetu, a izvodi se u sklopu inicijative "Podijeli znanje, podijeli iskustvo" koju provodi World Innovation and Change Management Institute iz Geneve. Ovaj stipendijski program čiji je cilj inspirirati poduzetništvo kod mladih, polaznicima će u skoroj budućnosti pomoći u odabiru vlastite karijere.

27.06.2022., Zagreb - 2. Youth Business Camp Adria Zagreb. Medju stipendiranim ucenicima nalaze se i petero ucenika iz Ukrajine. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Očekivanja stipendista
- Prijavila sam se jer želim steći nova znanja iz područja ekonomije i mislim da će mi interakcija s drugim polaznicima i javne prezentacije puno pomoći u razbijanju treme - kaže petnaestogodišnja stipendistica Gabrijela Gmižić-Barušić iz Siska koja je inače učenica Ekonomske škole Sisak.

Kako bi naučio korisne alate u menadžementu koji će mu kasnije pomoći u odabiru i zadržavanju klijenata u budućem poslu, na program se prijavio i Gabrijelin vršnjak Pavlo Besednykh iz Kijeva. - Želim iz programa naučiti kako kvalitetno prodavati proizvode i usluge, ali i kako potaknuti buduće klijente da žele raditi sa mnom - naglašava.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije