Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKOLICA ZAGREBA

Bizaran slučaj sa suda: Majka rekla kćeri da je suprug vara, kćer je prijavila za psihičko nasilje

Pisanje SMS poruka
Davor Visnjic/PIXSELL
03.02.2023.
u 10:01

Prošle godine majka je bila nepravomoćno osuđena za nasilje u obitelji, i to zato što je prošle godine u lipnju nazvala kćer oko 11 sati na širem zagrebačkom području i tračala joj supruga

Pravomoćna presuda stigla je u bizarnom slučaju obiteljske drame, kada je majka osuđena da je počinila psihičko nasilje prema kćer i zetu. Naime, prošle godine majka je bila nepravomoćno osuđena za nasilje u obitelji, i to zato što je prošle godine u lipnju nazvala kćer oko 11 sati na širem zagrebačkom području i tračala joj supruga.

''Počinila je psihičko nasilje u obitelji na način da je na mobitel nazvala kćer (52) te istoj govorila razne neistine o njenom suprugu (54), da je suprug vara, da ima brojne ljubavnice te da mu ne treba vjerovati, prenosi Danica.hr.

Osim toga, rekla je kako on nikada nije prestao piti i da ju zapostavlja, što je kod kćeri i zeta prouzročilo povredu dostojanstva i uznemirenost'', objasnila je prekršajna sutkinja Općinskog suda svoju presudu.

Zbog kaznenog djela iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, umirovljenici je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.000 kuna.

Ipak, nakon žalbe isoki prekršajni sud preinačio je presudu te pravomoćno oslobodio majku.

''Sud smatra da takva radnja počinjenja, sama za sebe, a imajući na umu da je notorno da psihičko nasilje nije počinjeno baš svakom grubo izgovorenom riječi, ne ispunjava bitna obilježja psihičkog nasilja. Naime, iz činjeničnog opisa nije vidljiva nikakva agresivnost u ponašanju okrivljenice'', navodi Visoki prekršajni sud, dodajući kako se u ovom slučaju samo radilo o ''mišljenju'' majke stoga nema karakter psihičkog nasilja odnosno prekršaja.

>> VIDEO Policija javnost o događajima na Platku izvijestila tek treći dan nakon upita novinara

Ključne riječi

Komentara 2

SA
sasha68
15:33 03.02.2023.

majka je rekla istinu a to sto selja ne zeli cut je drugo, i sad majka kriva ahahah

LI
liliZG
10:20 03.02.2023.

majka vjerojatno ima prvo , ali ljubav je slijepa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije