Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEMAMO KAMO'

Bivši ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj: Ubrzo moramo zatvoriti nebo, inače nećemo preživjeti

Foto: HRT
1/7
04.03.2022.
u 10:16

Od Harkova oni žele napraviti Staljingrad koji je bio totalno uništen od nacističke Njemačke, kazao je

Bivši ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Markijan Lubkivsky u HRT-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" komentirao je trenutačnu situaciju u Ukrajini. 

– Noć je bila jako teška, ponovno su bili gađani ukrajinski gradovi i dogodilo se raketiranje zaporoške nuklearne stanice. Mi smo narod koji je preživio katastrofu u Černobilu. To je bila svjetska tragedija koja je odnijela puno života. Noćas je gađana elektrana, ovo je nešto nevjerojatno. Oni gađaju što im padne napamet. Ovo je zločin protiv čovječanstva – kazao je. 

Oštećena je elektrana, kazao je. 

– Po mojoj informaciji elektrana je pod kontrolom ruskih snaga i sada nema opasnosti jer nema zračenja. Mi imamo 15 blokova u Ukrajini. Kad bi se dogodilo da raketa pogodi jedan od tih blokova, to će biti velika nesreća za cijelu zemlju i Europu – kazao je.

1/47

– Neprijatelj bi htio okružiti Kijev i da on padne. To je cilj. Proteklih sedam dana, bilo je tri atentata na predsjednika Ukrajine. Što se hrane i namirnica  tiče, situacija je pod kontrolom, zahvaljujem Hrvatskoj i drugim zemljama. Od Harkova oni žele napraviti Staljingrad koji je bio totalno uništen od nacističke Njemačke. Mi moramo zatvoriti nebo nad Ukrajinom, danas, maksimalno sutra. Ako to ne bude doneseno, nećemo preživjeti – dodao je. 

Puno je ranjenih, no bolnica je pod kontrolom. Ranije su mu javili da je pogođena i škola u Žitomiru. 

– Po nekim informacijama pregovori bi se mogli nastaviti i danas. Ima dovoljno ljudi, morala i motivacije. To je naša zemlja, mi nemamo kamo – kazao je te zaključio kako sve ovisi o Putinu. 

Situaciju iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

>> VIDEO Kijevski željeznički kolodvor: Staklo posvuda i poneki Ukrajinac koji želi pobjeći od rata...

 

Komentara 23

ZA
zagorecvz
11:41 04.03.2022.

Ja podržavam Ukrajince da brane i obrane svoju zemlju. Čini mi se da ovaj gospodin ne prati medije u Hrvatskoj i Europi. Dakle, ruska vojska je gladna, bez goriva je, nema gume za borbena vozila, svuda su groblja ruskih tenkova, avione im ruši neki duh i to sam seda ili osam dnevno. Koliko sam pročitao vojnici masovno dezertiraju pa nema frke.

FR
franc251
12:12 04.03.2022.

Pa zatvorite nobo. Zapad vas je tolko nakrcao protuzračnim oružjem da ga imate preko ušiju. Da srušite svaki avion što ga ima Rusija, još bi vam ostalo PZO raketa.

DO
doktorica
12:02 04.03.2022.

samo pregovori mogu spasiti Ukrajinu,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije