Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drašković skeptičan

Bivši šef sigurnosti o ubojstvima počinjenim u vrijeme Miloševića

\'unutrasnja....zagreb.....02.03.2007. westin - madjunarodna konferencija ministara vanjskih poslova jugoistocne europe/  vuk draskovic foto: marko lukunic\'
Marko Lukunić/PIXSELL
23.01.2013.
u 12:34

Osuđeni Radomir Marković spreman je konačno ''otvoriti dušu'' i progovoriti o ubojstvima koja su 90-ih potresala Srbiju

Radomir Marković, bivši šef DB-a (Državna sigurnost) nudi se srbijanskom tužiteljstvu kao svjedok suradnik koji bi pomogao u rasvjetljavanju ubojstva novinara Slavka Ćuruvije i Dade Vujasinović te nekadašnjih članova SPO-a Milana Pantića i Momira Gavrilovića. 

– Marković će detaljno opisati koja je sve ubojstva organizirao, a zločini za koje je osuđen bit će bačeni pod noge i bit će oslobođen. Genijalna strategija službi sigurnosti: Miloševićeva Goebbelsa osloboditi, a kao jedine krivce označiti Miloševića i njegovu suprugu Miru Marković. Milošević je mrtav, a Mirjana ruska državljanka, nedostupna pravdi Srbije. Po tom scenariju na slobodu mogu i Legija i svi drugi ubojice – napisao je na Twitteru Vuk Drašković, predsjednik SPO-a koji je jedini preživio atentat na Ibarskoj magistrali koju je organizirao DB u vrijeme Markovića. Napisao je i da je u pripremi tog pothvata promijenjen Zakon o kaznenom postupku, s tim da slijedi još jedna izmjena kako bi Marković još ove godine izašao na slobodu.

Ovaj nekadašnji visoki funkcioner Srbije i osoba od povjerenja Slobodana Miloševića osuđen je na 40 godina zatvora zbog ubojstva članova SPO i Ivana Stambolića. Upravo zbog prirode svoje dužnosti Marković zna mnogo toga što se događalo u Srbiji 90-ih godina prošlog stoljeća. Mediji podsjećaju da je on uhićen 2001. godine i da je od tada imao više ponuda da postane svjedok suradnik. Navode i da je iste te 2001. godine izveden iz zatvora na bezakonit način, bez ikakvih dozvola i papira, i odveden na tajnu večeru kod tadašnjeg ministra MUP-a Dušana Mihajlovića i šefa DB-a Gorana Petrovića. Nagađa se da je i tada na dnevnom redu bila ponuda za suradnju, ali je dogovor propao. Prema sudskim zapisnicima Marković je pristao da bude svjedok suradnik za ubojstvo Ivana Stambolića, kao i da priča o atentatu na Draškovića u Budvi. Tada je i dao iskaz o ta dva zločina u kojima je kao naručioca označio Slobodana Miloševića.

>>U sukobu Delija i policije ozlijeđeno 20 'plavaca'

Komentara 5

OB
-obrisani-
18:12 23.01.2013.

A gde je pečat?

KA
kajinx
12:55 23.01.2013.

Ja čekam kada će Hrvati progovoriti i reći istinu šta se dogđalo i šta se događa kod nas. Vjerujem još više nego u Srbiji.

SE
sestrićna
13:42 23.01.2013.

svim srpskim političarima je bio siti cilj--velika srbija--ali svih hrvatskim političarima nije bio isti cilj--neovisna hrvatska--

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije