Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj kiosci

Bivši šef GPP-a rodbini platio posao koji nikad nije obavljen

markovic
12.10.2010.
u 16:04

Osim što je Media Metro od Markovića dobio gradska zemljišta za 2000 kuna mjesečno, pa ih je onda, kako stoji u optužnici, na nagovor Vladimira Čaje podzakupio zagrebačkom Smokingu za čak 11.900 eura na mjesec.

Osječki gradski prijevoznik GPP ne samo da je potkradan zbog podzakupljivanja 14 gradskih zemljišta, već je blagajna pražnjena i na temelju rodbinskih veza prvooptuženog u slučaju “Kiosci” Darka Markovića te njegovog bratića Danijela i ujaka Ivana Paloša, stoji u optužnici DORH-a.

Papiri kopani dvije godine

Prema optužnici koja je podignuta pred osječkim Županijskim sudom, Marković je na račun Paloševe tvrtke Certifiks d.o.o. iz blagajne gradskog prijevoznika isplatio čak 171.151 kunu za posao koji nikada nije obavljen. GPP i Certifiks sklopili su posao vrijedan 283.000 kuna, isporučena je roba u vrijednosti od 110.000 kuna, a onda su lažnim primicima, na ruke dobili razliku od 171.151 kunu. Dio kolača, 210.000 kuna, dobio je i četvrtooptuženi Željko Babić na račun svoje tvrtke B.-DOM.OS. Pozamašnu svotu od zakupa javnih površina isplatio mu je drugooptuženi Ivica Džalto, vlasnik tvrtke Media Metro, na temelju fiktivnog ugovora o posredovanju i promemoriji. Afera “Kiosci”, čija su istraga i brojna vještačenja trajali gotovo dvije godine, otkrila je i kako su Ivica Džalto te trećeoptuženi Vladimir Čajo, potkradali i vlastite tvrtke, a ne samo GPP.

Fiktivna dokumentacija

Osim što je Media Metro od Markovića dobio gradska zemljišta za 2000 kuna mjesečno, pa ih je onda, kako stoji u optužnici, na nagovor Vladimira Čaje podzakupio zagrebačkom Smokingu za čak 11.900 eura na mjesec, Džalto je na temelju fiktivne dokumentacije sebi i svojoj supruzi isplatio s računa svoje tvrtke 160.000 kuna. Džalto i Čajo kao suosnivač Media Metroa te devetooptuženi Goran Silađi na isti su način s računa te tvrtke u džep spremili 228.500 kuna, a tijekom 2007. godine još 331.649 kuna. Na optuženičku klupu sjest će i Nada Ereš te Renata Hirstein zbog prikrivanja protuzakonito dobivenog novca i krivotvorenja službene isprave. Kao knjigovođa i tajnica u Media Metro-u one su svome šefu i V. Čaji lažnim pozajmicama isplatile s računa tvrtke 150.000, odnosno 322.300 kuna.

Ključne riječi
gpp

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije