Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijede li zakon za sve
Povratak na članak

Bivši pripadnik HV-a Stjepan Pranjić tužio MORH radi neisplate prekovremenih sati, straža...

Razočaran s mnogim stvarima Pranjić je poslije 8 godina aktivne službe u MORH-u odradio ugovor i 2017. godine dao otkaz

Komentari 21

SV
Sveznadar
14:38 12.02.2021.

Da si tražija penziju, ajde,ajde. Prikovrimeno, trinaestu plaću, Božićnicu ? e koje si ti zanovijetalo.

VL
NN
nikola.nikola50@hootmail.com
14:32 12.02.2021.

Na zalost nije to samo u vojsci vec u svim drzavnim sluzbama

VL
Avatar Tombstone
Tombstone
15:30 12.02.2021.

Nisu placali ni u ratu. Nakon povratka iz Bosanske Posavine (gdje se moralo ici uz prijetnju bescasnog razvojacenja) teren nije placen uz obrazlozenje da bi to bio dokaz prisutnosti aktivnog sastava u drugoj drzavi sto se 1992. pokusavalo sakriti. U isto vrijeme se djelatnicima MORHa iz zvonimirove odlazak tramvajem u npr Casniscki Centar HV na Crnomercu racunao i placao kao teren, a vrijeme provedeno u tramvaju za vrijeme guzvi kao prekovremeno.

VL
DU
Deleted user
13:10 12.02.2021.

Drugim riječima, ćorak sine.....

VL
DU
Deleted user
15:17 12.02.2021.

Bravo mlađi kolega! U 15 godina službe kao časnik u gardijskoj brigadi nisam imao čast da mi država isplati i lipu na bezbrojna dežurstva, terene, vježbe, odvojeni život, sudjelovanja u odavanju počasti stradalim i umrlim pripadnicima OS, itd., itd. II sve to u mirnodopsko vrijeme, u ratu, naravno, nitko nije pitao za novac. Za to vrijeme oni su si dijelili činove, stanove, satove, pištolje s posvetom i naplaćivali svaku minutu prekovremenog premetanja papira u onom leglu zgubidana pod nazivom MORH. Prema tome, samo naprijed, goni bandu!

VL
Avatar vkv353
vkv353
15:24 12.02.2021.

Hvataj se ti momak bolje posla što si ulazio u vojsku ako ćeš samo kukati pa pola vas ne može proći provjere i još nešto tražite

VL
DU
Deleted user
16:10 12.02.2021.

Hrvatsku vojsku trebao preustrojit i vratit djelom ročni sastav. Trebamo preslikat i modificirat izraelski ili skandinavski model obrane.U tim je zemljama služenje vojnog roka obvezno. Hrvatska treba ići u korak s sigurnosnom situacijom u svijetu i Europi.Geopolitička situacija nije ista danas i 2000. kad se krenulo s preustrojem i profesionalizacijom vojske. Danas na svjetskoj sceni imamo nova hladnoratovska suprotstavljanja globalnih sila,Amerika više nije što je bila. Interes SAD-a preselio se na Pacifik. Ideja Ujedinjene Europe polako se ispuhuje i gubi smisa.Rusija je u stanju tu i takvu Europu pregaziti za tri dana. Imamo niz sigurnosnih izazova u susjedstvu.Od nerješenog političkog statusa Hrvata u BIH preko graničnih sporova s Slovenijom i Srbijom.Srbija konstantno jača. Tu su i regionalne sile poput Turske koje projeciraju svoj interes u ovom dijelu svijeta.Elementi civilizacijskog sukoba,sukobi oko resursa u Mediteranu,tradicionalno živa talijanska iredenta. Živimo u svijetu u kojem nam treba jaka i opremljena Hrvatska vojska.

VL
DU
Deleted user
14:57 12.02.2021.

Sve je počelo s izigravanjem tzv. zelenih gardijskih ugovora još tamo nakon akcije Oluja - i nastavlja se i dan danas taj trend da jedna strana iz ugovora mora bespogovorno sve izvršavati i biti stalno na dispoziciji, a druga strana iz ugovora može što i kako želi napraviti. Tako da je to još jedan kafkanijanski sukob - gdje će dotični izgubiti parnicu jer su stvari tako a priori postavljene. I sad nagradno pitanje - koliko bi mladića danas krenulo onako srcem u gardu, kao što je bilo ranih 90-ih? O tome nitko iz MORH-a ne razmišlja, da je jedno izdriblati nekog i urušiti moralnost oružanih snaga, a nešto sasvim drugo je dugotrajan učinak koji se time postiže. Njih zanimaju jedino činovi i beriva te privilegije...

VL
Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
14:44 12.02.2021.

Dragi , loš vam je sindikalni predstavnik . Zovite Ribića i Severa pa će biti puno novaca za malo rada .

VL
Avatar Golum
Golum
15:35 12.02.2021.

Kotromanovic je zeznuo stvar zakonom o sluzbi u OSRH 2014. godine...njega treba tuziti.

VL
BI
billynik
14:30 12.02.2021.

Što nisi tužio Kotormanovića, on je uveo praksu da se to ne plaća.

VL
Avatar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
15:37 12.02.2021.

Tuzba!!! Kakva pobogu tuzba? Pa koliko ja vidim i cujem, prekovremeni rad je potpuno normalan i REGULARAN u Hrvatskoj, osim ako nisi bas veeeeeeeeeeeeeeeeelika faca koja zna koga treba gde treba (onda ni ne moras dolaziti na posao, a placetinana ide). I kakve onda tuzbe? Regularan rad u Srbiji.

VL
VT
Vesna Talić
18:17 13.02.2021.

Svima se izlazilo u susret da služe bliže mjestu stanovanja, naravno ako želi. I taj prelazak iz Pauka u Gromove ,hmmm....Čudno

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.