Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog pandemije

Bivši njemački ministar: Strahujem od raspada EU

Sigmar Gabriel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
28.03.2020.
u 08:13

Bivši ministar smatra kako Njemačka ima velike koristi od EU dodavši kako strahuje za opstanak Unije.

Bivši njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel izrazio je bojazan da bi se Europska unija (EU) mogla raspasti ukoliko neće biti solidarnosti u borbi s pandemijom koronavirusa.

Gabriel je za Bild izjavio da bi se Njemačka trebala dodatno zadužiti kako bi mogla financijski pomoći italiji i Španjolskoj u svladavanju krize.

"Mora mi netko objasniti zašto mi Nijemci, prilikom zaduživanja, do kojeg je sada došlo, jedan posto nismo stavili na raspolaganje Italiji i Španjolskoj kao pomoć gospodarstvu. Bio bi za to da se odvoji i 10 posto. Ne vjerujem da bi bilo mnogo pobune kada bi se umjesto 150 zadužili 160 milijardi eura", kazao je Gabriel.

Bivši ministar smatra kako Njemačka ima velike koristi od EU dodavši kako strahuje za opstanak Unije.

"Ako nećemo biti spremni dijeliti blagostanje, onda ne znam što će biti od Europe", naglasio je Gabriel dodavši: “Zabrinut sam da bi se Europa nakon ove krize mogla raspasti."

Ključne riječi

Komentara 19

SM
Smola
12:46 28.03.2020.

Daj Bože da se raspadne.

Avatar Joja
Joja
09:41 28.03.2020.

EU ce raskopat Kina, trojanski konj od korone i , samar Trumpu u trgovinskom ratu. Kina ce zavladat svijetom

Avatar neidemdalje
neidemdalje
08:43 28.03.2020.

Eu nije nikada počivala na solidarnosti već isključivo na interesu...kad interesa nema a kriza pokaže pravo lice da je svatko sam ...raspad je neminovan...ostaje samo pitanje miran razlaz ili krvavi poput ex yu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije