Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka za vlasništvo

Bivši mi je suprug oteo zemlju, a odvjetnik ju je prodao Nijemcima

\'14.01.2011., Saftici, Grizane - Rijecanka Milena Milih pred kucom u zaseoku Safticima na podrucju Grizana u zaledju Crikvenice koju je naslijedila od pokojnog oca, a potom je izgubila zahvaljujuci o
Anton Ficko/VLM
28.01.2011.
u 23:11

Bivšem je dala punomoć za sječu drva, ali ju je on dopunio i iskoristio za davanje založne izjave odvjetniku

Do posljednjeg atoma snage borit ću se za svoje pa taman se morala obratiti i Vrhovnom sudu Hrvatske te Sudu za ljudska prava u Strasbourgu – kaže Riječanka Milena Milih koja je prije 16 godina nakon očeve smrti naslijedila imanje, ali još ni danas nije njegova vlasnica. Uvjerena je kako je u njenu slučaju riječ o tipičnom kriminalu na hrvatski način jer, kako kaže, tko god je mogao prevario ju je, a pritom su zakazale i sve državne institucije.

Slučajno otkrila prijevaru

No, odlučna je u namjeri da istjera pravdu na čistac.

– Moja golgota počela je smrću oca prije 16 godina. Kao jedino dijete naslijedila sam svu njegovu imovinu kao i djedovinu, a među njima i čestice od 356 četvornih metara zemljišta s kućom te 1179 četvornih metara s vinogradom u zaseoku Saftići na području Grižana u zaleđu Crikvenice oko kojih se i danas sporim. Naime, ništa ne sluteći, tadašnjem sam suprugu Fabijanu Kneževiću dala punomoć za sječu i dovoz drva za ogrjev, a on je tu punomoć dopunio i iskoristio za davanje založne izjave odvjetniku iz Umaga Liviju Marcanu kao osiguranje povrata 40.800 njemačkih maraka (oko 150.000 kuna) pozajmice – kazuje Milih. Ubrzo nakon toga umaški se odvjetnik upisao kao vlasnik dviju čestica, a da ona o svemu tome nije imala pojma.

– Slučajno sam 2002. godine otkrila prijevaru, ali već je bilo kasno.

Može samo tužiti

Naime, Marcan ne samo da se upisao kao vlasnik nego je izveo parcelizaciju i česticu s kućom prodao njemačkoj državljanki Ankici Hezler, a vinograd njenom šogoru Danielu Lajošu. Suprug, od kojega sam se u međuvremenu razvela, pred javnom je bilježnicom priznao prijevaru, a meni nije preostalo nego da i njega i nove vlasnike mojeg nasljedstva tužim – kaže M. Milih.

Komentara 10

OB
-obrisani-
23:51 28.01.2011.

Jos jedna tuzna prica iz Hrvatske......

BA
BandaZG
23:52 28.01.2011.

Ma da, suprugu je dala punomoć za sječu i dovoz drva za ogrjev. Otkada to žena mora dati mužu punomoć za to?

RA
rasplinjač
09:00 29.01.2011.

Neka se pozdravi s tim nekretninama, u ovoj državi i da si 100% u pravu to ne možeš dokazati korumpiranim djelatnicima pravosuđa, jer svi su u istom krugu i namještaju si međusobno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije