Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STABILNO JE

Bivši izraelski predsjednik pretrpio moždani udar

shimon peres
Foto: Reuters/PIXSELL
13.09.2016.
u 19:45

Peres (93) je prebačen u bolnicu u Tel-Hashomeru nedaleko od Tel Aviva.

Bivši izraelski predsjednik i dobitnik Nobelove nagrade za mir Shimon Peres pretrpio je moždani udar, ali je pri svijesti i u stabilnom stanju, priopćio je njegov ured u utorak navečer, a prenose svjetske novinske agencije.

Peres (93) je prebačen u bolnicu u Tel-Hashomeru nedaleko od Tel Aviva.

"Njegovo stanje je stabilno. Pri svijesti je i prima odgovarajuću terapiju", navodi se u priopćenju njegova ureda.

Peres, jedan od posljednjih živućih osnivača države Izrael, u dva mandata bio je premijer i predsjednik i to od 2007. do 2014. Dobitnik je Nobelove nagrade za mir 1994. godine za ulogu u postizanju mirovnog sporazuma s Palestincima.

>> Peres predložio Papi osnivanje organizacije Ujedinjenih religija

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar superhik74
superhik74
20:38 13.09.2016.

Zasto ga nisu prebacili u rodnu Bjelorusiju odakle je i dosao kao Simon Persky. Lukasenko bi mu pruzio vrhunsku medicinsku terapiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije