Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovorio na tužbu

Bivši direktor Glasa Istre: Nisam počinio nikakvo kazneno djelo

Foto: Saša Miljević/Pixsell
30.05.2014.
u 12:01

Nikakvo kazneno djelo u vezi s pretvorbom Glasa Istre nisam počinio i to prijavitelj vrlo dobro zna, tvrdi Žmak

Nakon što je u Večernjem listu od 16. travnja 2014. objavljena informacija kako je urednik Glasa Istre Mate Ćurić, preko odvjetnika Gredelja, podnio kaznenu prijave protiv Željka Žmaka (bivši direktor Glasa Istre) i još tri osobe zbog protuzakonite pretvorbe Glasa Istre, sada Žmak kazneno prijavljuje Ćurića.

 - Iz opisa djela, kojim sam se teretio u objavljenom tekstu, nije se dalo razabrati za koje bi me se kazneno djelo prijavilo pa ni to radi li se možda o kaznenom djelu koje se progoni po privatnoj tužbi što bi, ukratko, značilo da me Ćurić denuncirao omaškom, umjesto da me izravno tuži. Zbog navedenog sam od odvjetništva, dana 24. travnja 2014., zamolio uvid u Ćurićevu kaznenu prijavu, poručio je Žmak.

 - Od odvjetništva nisam dobio nikakav odgovor pa već odatle zaključujem da me Ćurić nije prijavio omaškom nego namjerno. Uostalom, prijavitelj je iskusan novinar i urednik koji, iako se primarno bavi kulturom, ima i široku humanističku erudiciju koja svakako pokriva i područje kaznenog prava pa sam već otprije trebao znati da, ako me prijavio, to nije učinio omaškom, nego zato što želi da odem u zatvor i zato što želi da, bilo zbog same kaznene prijave, bilo zbog njenog neizbježnog medijskog tretmana, moja rodbina, prijatelji, poznanici i cjelokupna javnost steknu dojam da sam osoba sklona činjenju kaznenih djela, i time našteti mojoj časti, ugledu i dostojanstvu. Isključena je, dakako, i neubrojivost iako bi, smišljeno ili ne, na nju možda trebala ukazati okolnost da su među prijavljenicima i osoba koja je u vrijeme pretvorbe imala 14 godina i osoba koja je tada razvozila tisak.

 - Nikakvo kazneno djelo u vezi s pretvorbom Glasa Istre nisam počinio i to prijavitelj vrlo dobro zna. Unatoč tome, prijavio me za kazneno djelo koje se, očito, ne progoni po privatnoj tužbi i time počinio kazneno djelo iz članka 304. Kaznenog zakona, navodi Žmak u svojoj kaznenoj prijavi protiv Mate Ćurića zbog kaznenog djela lažnog prijavljivanja.

>> 'Glasom Istre je zagospodarila šačica IDS-ovih političara'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije