Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
epilog napada

Bivši dinamovac Miroslav Šarić istukao homoseksualca

Goran Hadžić
Privatna fotografija
24.11.2010.
u 14:53

Bivši nogometaš NK Dinama i Intera te njegov brat Marko Šarić (21) osumnjičeni da su u noći sa 6. na 7. studenoga napali i pretukli Gorana H. (44), hrvatskog branitelja, zbog njegove homoseksualne orijentacije

Da homofobija vlada u nogometnom svijetu, izašlo je nedavno na vidjelo kad je čelnik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković izjavio: “Nema šanse da homoseksualci igraju za moju reprezentaciju”. A sada je otkriveno i da je Miroslav Šarić (24), osumnjičen da je zajedno s bratom Markom Šarićem (21) brutalno napao i pretukao Gorana H. (44) zbog njegove homoseksualne orijentacije, bivši nogometaš Dinama i Intera. Goran H., ratni vojni invalid, napadnut je u noći na 6. studenog na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava te je teško ozlijeđen.

Braća su u pritvoru, a sudac istrage Županijskog suda odredio im je zadržavanje zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.

Goran H. je došao u policijsku postaju, gdje je svoje napadače i prepoznao.

Ratnog invalida te su noći u 3 sata ujutro napala dvojica muškaraca uz povike: “Udri ga! Ubij ga! Mamu mu j.. pedersku!” Dvojac je pratio žrtvu nakon izlaska iz obližnjeg gay lokala. Bez ikakva povoda nasrnuli su na Gorana H., srušili su ga na pod i udarali nogama isključivo u glavu. Prvi je udario mlađi napadač. Na sreću, četvero prolaznika spriječilo ih je od daljnjeg divljanja, iznose u priopćenju za javnost udruge Kontra i Iskorak. Goran H., hrvatski branitelj, u napadu je teško ozlijeđen, slomljen mu je nos s pomakom, ima hematome po licu te razderane usnice na kojima je sedam šavova. Zbog krvarenja iz glave poslije napada zadržan je u Bolnici “Sestre milosrdnice”. Nakon sedam dana je pušten.

No, kako se krvarenje iz usta i nosa ponovilo, opet je na nekoliko dana primljen u bolnicu, na Odjelu za neurokirurgiju, a zatim su ga liječnici pustili na kućnu njegu. Iako je fizički bolje, još uvijek psihički nije dobro i jako se loše osjeća, rekla je Sanja Juras iz udruge Kontra. Iskorak i Kontra traže i da se sankcionira diskriminacija i govor mržnje Markovića te drugih nogometnih trenera.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije