Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne posjeduje vss

Bivšem direktoru Elektroistre kaznena prijava zbog krivotvorene diplome

Elektroistra
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
12.11.2014.
u 14:26

Valter Krizmanić priložio je diplomu inženjera elektrotehnike sarajevskog Elektrotehničkog fakulteta iako je znao da je krivotvorena i da nikada nije ni upisao navedeni fakultet

Protiv Valtera Krizmanića (57), bivšeg direktora Elektroistre, podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu kaznena prijava zbog krivotvorenja isprave i prijevare.

Sumnjiči ga se da je 9. srpnja 2013. godine, prilikom podnošenja zamolbe za natječaj za popunu radnog mjesta, dostavio diplomu fakulteta u Sarajevu od 1990. godine, kao dokaz o visokoj stručnoj spremi i odgovarajućem zvanju, što je bio i uvjet u objavljenom natječaju.

Priložio je diplomu inženjera elektrotehnike sarajevskog Elektrotehničkog fakulteta, iako je znao da je krivotvorena i da nikada nije ni upisao navedeni fakultet, čime je HEP-u nanio štetu od približno pola milijuna kuna. Krizmanić je na mjesto direktora Elektroistre imenovan u listopadu 2013. godine, a nakon što je otkriveno lažiranje diplome, u kolovozu ove godine dobio je izvanredni otkaz.

>>Direktoru Elektroistre izvanredni otkaz zbog sumnje na lažnu diplomu

>>Holdingova pravnica nikad nije diplomirala, zapela je na 3. godini

Komentara 3

DO
doktorica
07:27 13.11.2014.

treba sve diplome u državnim i javnim poduzećima provjeriti pod hitno,a ove falsifikatore na robiju!

MX
Mister X
00:46 13.11.2014.

Da nisu išli u otkrivanje diplome neki zavidnici i asumnjovci u svakog građanina nebi bilo """štete """" i sve bi bilo u redu .. Čovjek cijeli život to kristi i sad netko čovjeku sa 57 godina kaže da laže sramota .... Zna se za koga !

MA
Machak
13:53 13.11.2014.

Ovaj je bar dobio izvanredni otkaz. A Vaso je unaprijeđen i pohvaljen. Jel još što treba reći???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije