Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznate tražbine

Bivšem direktoru D. Janžetiću isplatit će se 138.882 kune

radnici_PXL_kar_121106_516
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
20.12.2012.
u 10:20

Knjigovotkinja M. Radović 35 godina u tvrtki i dobit će 138.477,08 kuna

Primjećuje se 2007. značajan porast zaduživanja, stalan gubitak u poslovanju i porast obveza. To upućuje na jako loše upravljanje imovinom – kaže stečajni upravitelj Toplane u stečaju Mato Čičak.

Oprema na bubnju

Izvještaj je podnio Trgovačkom sudu u Zagrebu na skupštini vjerovnika posrnule karlovačke toplinarske tvrtke, registrirane u sudskom registru 20. prosinca 1995. godine. Mnogima u Karlovcu njegova analiza nije otkriće, no ima težinu, jer je izrečena bez strasti i pristranosti od profesionalca koji do imenovanja nije imao veze s karlovačkim problemima. Ukupne obveze iznose više od 60 milijuna kuna, a vrijednost imovine tvrtke je oko 20 milijuna.

– Ostaje 41,100.000 kuna nepodmirenih gubitaka – kaže Čičak.

U sudnici kod Lucije Butigan bio je i posljednji Toplanin direktor Denis Janžetić, koji je jedan od 74 bivša zaposlenika čija su potraživanja priznata i koji se nalaze u prvom isplatnom redu te će biti isplaćeni vjerojatno sljedećeg mjeseca. Janžetić, koji je došao u tvrtku 2009. godine, potražuje 138.882,34 kune. S druge strane, knjigovotkinja Mara Radović, koja je provela gotovo 35 godina u tvrtki i koja je predložila ove godine otvaranje stečaja, iako su odgovorni to mogli učiniti i mnogo ranije, dobit će oko 500 kuna manje od njega. Mala je vjerojatnost da će vjerovnici u drugom isplatnom redu biti namireni. Među njima najviše potražuje Ministarstvo gospodarstva – 40,063.782,19 kuna. Državna potraživanja čine 95 posto svih potraživanja u drugom isplatnom redu. Zanimljivo je da je Toplana u stečaju unazad dva mjeseca zaradila oko dva milijuna kuna.

Zanimljivo je i što je odlučeno da se raskine ugovor o zakupu pokretnina s Gradskom toplanom, odnosno da joj se ponudi otkup tih kotlova, vozila i ostale opreme za 16,105.609 kuna. Očekuje se da Gradsko vijeće danas odobri novoj tvrtki zaduženje za 40 milijuna kuna radi otkupa nekretnina stare koje su sada imovina Kabe, ali i za održavanje likvidnosti tijekom sezone grijanja. Hoće li se tvrtka sada opet morati zadužiti radi otkupa pokretnina? Ako ih ne otkupi, Čičak će rasprodati tu imovinu.

Latković: ne zanima nas

– Dogovoreno je sklapanje novog ugovora o najmu. Nismo zainteresirani za otkup po ovoj cijeni. Ne očekujemo probleme – kaže direktor Gradske toplane Inoslav Latković.

Komentara 1

FE
Feliks6
11:50 20.12.2012.

Super-ukrao je 2 milijuna kuna i sad će dobiti još ove novce. nevjerojatno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije