Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vojnikinja Sanja

Bivša pripadnica Tigrova razotkrila građevinsku mafiju

Sanja Šale
Petar Grubišić/Večernji list
11.06.2013.
u 16:19

Kad su izgubili sve sporove, počeli su podnositi lažne prijave protiv mene

Korupciju i korumpirane državne službenike osjetila sam na svojoj koži. Jednog dana sad već pokojni otac Luka nazvao me u Zagreb i rekao mi da ćemo izgubiti kuću. Objasnio mi je da mu neki ljudi prijete i prisiljavaju ga da kao susjed potpiše suglasnost za građevinsku dozvolu za objekt koji se gradi na parceli do naše – u novom broju braniteljskog magazina Oluja kazala je Sanja Šale iz Kućišta na Pelješcu, bivša pripadnica Tigrova i najodlikovanija vojnikinja koja je prošla sva bojišta.

Dokazala korupciju

– Odlučila sam se suprotstaviti gradnji objekta koji se prema prostornom planu općine Orebić i svim drugim zakonima ne može na tom mjestu napraviti i kasnije sam u raznim sudskim postupcima dokazala da su nacrti lažirani, a katastarske izmjene i prikaz situacije nekretnine u kartama katastarskog ureda i ureda za graditeljstvo u Korčuli krivotvoreni – kaže nam Šale.

– No tek su tada počeli problemi koji su kulminirali kaznenim prijavama, u kojima su izmišljeni događaji te su navedena moja kaznena djela, koja ni u snu ne bih pomislila učiniti, a sve začinjeno čudnim svjedocima, te sam privođena i obrađivana u policiji.

– Odlučila sam popraviti zid vrta u susjedstvu o svom trošku. Dobila sam pozitivan odgovor od općinskih vlasti sa svim uputama da sukladno tradiciji i graditeljstvu toga kraja to popravim. Istu suglasnost dobila sam i od samih vlasnika. Kad sam to uradila, onda je u protunapad krenula građevinska mafija koja je u međuvremenu s mojom obitelji izgubila sve sporove. Osvetili su mi se tako što me je tvrtka Korčulanski kanal d.o.o, koja je registrirana na nepostojećoj adresi u Orebiću – Dubica b.b., tužila više od 30 puta tvrdeći da sam bespravni graditelj, da sam nasipavala obalu, uništavala floru i faunu, oštećivala županijsku cestu i zapošljavala na crno – opisuje ova bivša vojnikinja i dodaje:

Privođena i suđena


– Tek sam tada shvatila protiv kakve se organizirane skupine borim. Sve državne institucije koje su dobile pritužbe od te tvrtke na nepostojećoj adresi promptno su reagirale, ja sam privođena, šest mi je puta kriminalistička policija bila u kući, a da ne govorim o raznim inspekcijama. Vrhunac bahatosti je prekršajna prijava dviju državnih inspekcija koje nisu nikada ni bile na licu mjesta. Na kraju sam završila na suđenju, ja koja sam stvarala i oslobađala ovu zemlju i koja sam za to višestruko odlikovana. Sjedila sam na optuženičkoj klupi na kojoj su sjedili najveći kriminalci naše županije i zemlje – u jednom dahu prepričala nam je svoju kalvariju Sanja Šale.

>>Ovu, ali i brojne druge priče čitajte u novom broju mjesečnika Oluja

>> Tigrica i Puma: Kako su se na prvoj crti zavoljeli Bočkajevi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije