Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ

Bivša predsjednica volontira: Pomaže u gradnji kuće obitelji sa šestero djece

Zagreb: U HGK održana virtualna konferencija o investicijama u sport
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
18.01.2021.
u 10:06

Potres je teško oštetio unutrašnjost kuće i od tada osmeročlana obitelj spava u kamp-kućici kod njihove sestrične.

U pomoć ljudima koji su ostali bez svega zbog razornog potresa krajem prošle godine priskočili su mnogi iz svih dijelova Hrvatske. Među njima je i bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Ona je s timom stručnjaka došla na imanje osmeročlane obitelji Radošević u Novom Selištu nadomak Petrinje.

Radoševići su u potresu ostali bez svega. No, 36-godišnji Ivica Radošević vidi svjetlo na kraju tunela, kako kaže, kad je shvatio da se bivša predsjednica zauzima za njih,

– Kad me nazvao poznanik i rekao: ''Ivice, znaš kaj? Sutra ti stiže Kolinda'', mislio sam da me zeza. Nisam odmah vjerovao iako se od prvog trenutka, kao i mnogi, angažirao da mi pomogne. A kad sam je ugledao u dvorištu, ozario sam se. Ne samo ja nego i cijela obitelj. Srce mi je lupalo sto na sat. Ipak je ona bivša predsjednica i taj njezin potez nije bio politički motiviran. Pokazala je da je jedna od nas i da je socijalno osjetljiva. Pridržavala se epidemioloških mjera, razgovarali smo ugodno, raspitivala se o potresu, o mojoj obitelji, o cijelom kraju, što nam još treba i obećala se vratiti za tjedan, dva jer je došla u društvu stručnjaka koji su izmjerili teren i napravili skice te će mi sagraditi novu kuću na mjestu gdje je bila stara – kaže za Jutarnji Ivica Radošević. 

VIDEO: Medved: Zbrinuli smo sve ljude koji su utočište u prvim danima pronašli u pogonu Drvnog centra u Glini

Naime, potres je teško oštetio unutrašnjost kuće i statičar je odmah stavio crvenu naljepnicu. Od tada osmeročlana obitelj spava u kamp-kućici kod njihove sestrične. 

– Sreća je u svemu da su se nedugo nakon potresa angažirali dobri ljudi iz Dalmacije te mi napravili montažnu drvenu kućicu, koju sada s bratom oblažem stiroporom, knaufom te izolacijom jer je grijanje na drva. Tri momka iz Dubrovnika srušila su mi kuću i raskrčila teren kako bih se pripremio za novu kuću, ali i da mi djeca ne nastradaju dok se igraju – naveo je Ivica.

A na upit novinara tko je financirao drvenu kućicu u koju bi se uskoro privremeno trebao useliti s djecom, kaže nam da ne zna, da ju je platio anonimni čovjek iz Zagreba.

Osim što će pomoći Radoševićima, mnogi su vidjeli bivšu predsjednicu i kako volontira i u Petrinji. 

 

Komentara 24

Avatar Observer
Observer
11:10 18.01.2021.

Cekamo da se pojave i Mesic, Josipovic, Jaca, Pusicka, Rada Boric, zatim razne Severine, Maje Sever, Terselicka, Veljaca ...lista je poduza.

MA
Mate
11:13 18.01.2021.

Molim gospodu urednike da obrišu sve nepristojne komentare, jer ih pišu, glupi, neogojeni i zavidni ljudi.

MA
maziko
11:42 18.01.2021.

Koji bolesnici komentarisu,pa ovo je strašno. Ako je ovo PR ,pa kome je zabranjen,svi ga mogu na ovaj način odradit i kapa dole svakom ko na ovako pomaže,ili na bilo koji način pomaže.Banovina bi bila za 6 mjeseci gotova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije