Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivša olimpijka

Uhićena zbog pomaganja u trgovanju djecom

Razbijen lanac trgovaca djecom
Foto: screenshot/youtube
1/2
01.11.2013.
u 20:19

Skupina je prvi put otkrivena kada je oteto dijete u Tunisu u listopadu 2012. godine

Dobitnica brončane medalje u jedrenju na Olimpijskim igrama u Seulu, 1988. godine, Larisa Moskalenko (50) jedna je od osmero uhićenih u Palermu kada je policija razbila međunarodni lanac trgovaca djcom. Moskalenko je pomagala veteranima specijalnih snaga koji su prevozili djecu čamcima iz Sjeverne Afrike do Europe preko Sicilije, na kojoj je Larisa imala tvrtku za iznajmljivanje čamaca. 

Grupa bivših specijalaca bila je naoružana ruskim oružjem, a optužena je da je za desetke tisuća eura naknade otimala djecu rastavljenih roditelja da bi ih odvela drugom roditelju koji nije dobio skrbništvo odlukom suda, piše RTE.   

Skupina je prvi put otkrivena kada je oteto dijete u Tunisu u listopadu 2012. godine, a zatim odvedeno u Norvešku, o čemu je tada pisao i jedan talijanski portal. 

Uhićenu skupinu čine četiri Talijana, dva Norvežana, jedan Šveđanin i Ukrajinka Larisa Moskalenko. Policija je priopćila da su uhićeni imali u planu i nove "akcije" u Libanonu, Egiptu, Cipru i Ukrajini. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije