Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjedi u Podgorici

Bitka za pošteniju Crnu Goru ili razdor dirigiran iz Beograda

Podgorica
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
18.10.2015.
u 23:00

Policija suzavcem, palicama i dimnim bombama razbila prosvjede. 
Oporba je najavila nove prosvjede sve dok se ne sruši "diktator"

Protestna šetnja građana Podgorice koju su predvodili čelnici oporbenog Demokratskog fronta završila je u krvavom sukobu između demonstranata i policijskih snaga koje su im blokirale put do zgrade crnogorskog parlamenta.

Počelo rušenjem šatora

U sukobima je policija uporabila suzavac, palice i dimne bombe pri čemu je nekoliko građana ozlijeđeno, među njima i zastupnik u crnogorskom parlamentu Nebojša Medojević i potpredsjednik parlamenta Branko Radulović, te jedan od lidera oporbe Andrija Mandić. Prema pisanju crnogorskih Vijesti, policija je privela i čelnike Pokreta za neutralnost Marka Milačića i Vladislava Dajkovića kao i sveučilišnog profesora Vladimira Božovića.

A sve je počelo policijskim rušenjem šatora koje je oporba postavila prije dvadesetak dana u blizini zgrade parlamenta u znak prosvjeda, kako se službeno navodi, protiv tiranije i korupcije crnogorskog predsjednika Mile Đukanovića te pristupanju Crne Gore NATO-u, čemu se oporba protivi. Nakon uklanjanja šatora najavljena je prosvjedna šetnja, za koju policija nije izdala dozvolu, a epilog je bio krvav. Oporbeni Demokratski front zajedno s Novom srpskom demokracijom najavljuje nove demonstracije te poziva sve oporbene snage bez obzira na ideološki predznak da im se priključe u, kako navode, "rušenju diktatora". No, ova svojevrsna "crnogorska jesen" ima i svoju drugu stranu priče, koja prosvjednike vidi kao pijune vlasti u Beogradu čiji je cilj preko srpske oporbe u Crnoj Gori destabilizirati državu prije odluke o pristupanju NATO-u.

Mandić je četnički vojvoda

Tome u prilog govori i to što je jedan od vođa prosvjeda Andrija Mandić. On je pak 2007. proglašen četničkim vojvodom, a prema pisanju crnogorskog književnika i kolumnista Andreja Nikolaidisa, do sada se suzdržavao spominjati veliku Srbiju i poveznicu s Beogradom. No nedavno je bio na sastanku sa srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem,također četničkim vojvodom, nakon čega je svoju misiju sprečavanja ulaska Crne Gore u NATO vratio na staru priču o nužnosti vezanja za Rusiju te velikoj ugroženosti Srba u Crnoj Gori.

>> Policija i prosvjednici sukobili se u Podgorici, više ljudi lakše ozlijeđeno 

>> Milo Đukanović sedmi put premijer Crne Gore

Komentara 52

KA
Karizma
00:12 19.10.2015.

Klasicno događanje naroda za rusenje vlasti i dovođenje rusije u igre na balkanu a sve u reziji KGB da se sprijeci ulazak crne gore u NATO.Mislim da su malo uranili i da ce to preliti na Kosovo i Makedoniju i i da ce muslimani opet biti zrtve na prostorima bivse jugoslavije a mozda je i to jedino rijesenje i obrana od agresivne muslimanske politike u Bosni koja ima jedini cilj pretvaranje Bosne u muslimansku drzavu.Bit ce grdo

Avatar superhik74
superhik74
02:01 19.10.2015.

Milo Djukanovic je Crnogorski diktator koji je na vlast dosao "antibirokratskom revolucijom" Slobodana Milosevica (zajedno s Momirom Bulatovicem) jos koncem 80-tih godina. "Predsjednik" je Crne Gore (mafijaske drzave) skoro 30 godina. Kakva su ovo pitanja? Dosadio je vise ljudima u Crnoj Gori. Kako je dosao "vanustavnom revolucijom" tako ce i nestati. Moze biti sretan ako izvuce zivu glavu.

PO
Pocerac
02:00 19.10.2015.

Dal je moguce da ste napisali da je dirigovano iz Beograda ?dal je moguce?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije