Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi koncept dana piva

Bit će više pozornica, bez šatora pivovare, sa žonglerima...

piva
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
20.05.2014.
u 14:43

Tvrtka Fest dobila je u zakup prostor na pet godina, a najam je 375.700 uz PDV, neće biti naplate ulaznica, a povorka, kao zaštitni znak pivarijade, ostaje

I dalje neće biti naplate ulaznica, povorka svakako ostaje, jer to je zaštitni znak karlovačkih Dana piva, pokazuje ozbiljnost manifestacije koja će konceptualne izmjene doživjeti već ove jeseni - otkriva nam Darko Tuček, prvi čovjek tvrtke Fest d.o.o. kojoj je Grad Karlovac, temeljem natječaja, povjerio organizaciju na pet godina.

Godine bavljenja najvećim festivalima u regiji, od Rujanfesta u Zagrebu, preko Čavoglava, do Jun festa u Beogradu, ali i činjenica da su više od desetljeća prisutni na karlovačkoj pivarijadi, daje mu za pravo, kaže Tuček, da može procijeniti koji je najbolji razvojni koncept za pivsku feštu.

Manifestacija za regiju

–Do sada se previše ‘šetalo’, bilo je više organizatora s raznim vizijama, pa se i u konceptu nije razvijala jedna ideja, što mi želimo napraviti. Naime, želimo razvijati priredbu prvenstvenu u regiji, dakle Karlovačka županija do Jaske i dijela Zagreba, Metlike, Bihaća i Kladuše. Dani piva se prvo tu moraju etablirati - kaže Tuček.

Već su uspostavili dobru suradnju s Karlovačkom pivovarom koja će ove godine, umjesto velikog šatora, imati svoj kutak gdje će pokazati nešto o povijesti pivarstva u Karlovcu, načinu proizvodnje piva. Grupacija Heineken ponudit će sve svoje pive.

Od restorana ostaje samo Šumarski kutić. Već će ove jeseni na desnoj obali Korane biti četiri pozornice, glavna će biti na mjestu nekadašnjeg lunaparka gdje će nastupati popularna imena estrade, pozornica Grada Karlovca bit će za etno glazbu i nastupat će klape i tamburaši i iz drugih krajeva, a bit će smještena na svojevrsnom trgu sa četiri restorana koji će je okruživati.

Treća pozornica bit će smještana nasuprot etno pozornice, na mjestu gdje su bili šatori ugostitelja i tu će se moći slušati urbani, rock zvuk, te alternativna glazba. I ta će pozornica biti okružena restoranima.

Lunapark na ulazu

– Lunapark ćemo smjestiti kod ulaza, gdje je prije bio šator Karlovačke pivovare i taj će park imati malu dječju pozornicu sa animatorima; žonglerima, klaunovima. Naime, Dani piva nisu kazalište za uski krug ljudi, već zabava za širu publiku i tu veselicu želimo na taj način razvijati.

Ponudit ćemo privrednim subjektima konzumacijske pakete za djelatnike, udrugama mogućnost da svoje centralne događaje imaju na Danima piva - dodao je D. Tuček.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije