Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIKA Klimava koalicijska vlast puca prije novih izbora

Bistrički HSS nezadovoljan odnosom koalicije

20.01.2009.
u 17:08

Koalicijska vlast Marije Bistrice, može se zaključiti iz nezadovoljstva HSS-a koji drži da ga se u toj vlasti kao partnera ne uvažava, vjerojatno neće puknuti prije izbora, no za lokalne izbore HSS vrlo vjerojatno neće računati s SDP-om zbog razočaranja neizvršavanjem HSS-ovih projekata nužnih za razvoj ove općine, a za koje je HSS uspio osigurati i novac na državnoj razini.

Rješavanje problema
Još u rujnu HSS je svom partneru SDP-u uputio svoje zahtjeve za projekte i programe koje je potrebno realizirai do svibnja 2009. godine, odnosno do kraja ovog mandata.

No, kako ističe haesesov donačelnik Općine Marije Bistrice Ivan Palanović, od toga ništa nije ostvareno, a u proračunu za 2009. godinu predviđeno je vrlo malo toga.

Nekoliko mjeseci prije lokalnih izbora HSS neće raskidati koaliciju, no za lokalne izbore pregovarat će sa strankama koje će jamčiti ostvarenje HSS-ova programa, a zbog razočaranja s SDP-om, ta stranka vjerojatno neće doći u obzir.

- Nejasno je, ili možda savršeno jasno, zašto SDP ne spominje da je u drugoj polovici 2008. godine na području općine uloženo četiri milijuna kuna novca što smo ga mi osigurali, a koji se koristi za uređenje vodotoka u Podgrađu te vodoopskrbe u središtu Marije Bistrice i Podgorju.

SDP tvrdi da se problem vodoopskrbe rješava vrlo sporo, ne govori zašto je tomu tako, a jedini razlog je što Hrvatske vode ne financiraju nelegalne vodovode. Općina Marija Bistrica nije usporedno sa svim aktivnostima projektiranja i gradnje pokrenula legalizaciju svih izvorišta.

Pripreme projekta
Osim što je to nužno napraviti zbog sadašnjih zakona i propisa, treba se donijeti i odluka o ustupanju prava distribucije vode legalnom distributeru, Zagorskom vodovodu.

Ta se odluka još čeka, a temeljem nje izrađuju se i pripremaju projekti koji bi se financirali iz regionalnog plana razvoja sustava vodoopskrbe koji, sukladno potpisanom sporazumu, financira država.

Umjesto toga općina za te iste radove koristi novac namijenjen gradnji sekundarnih mreža - objašnjava donačelnik Općine Marije Bistrice Palanović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije