Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDIZBORNA KAMPANJA

Biskupi sutra u podne predstavljaju poruku za izbore

'29.10.2010., Zagreb -   Pantovcak, Ured predsjednika RH. Predsjednik RH Ivo Josipovic primio je u posjet Kardinala Josipa Bozanic i Mons. Marina Srakica predsjednika HBK kojom prilikom je objavljen d
'Robert Anic/PIXSELL'
08.11.2011.
u 14:05

HBK će uputiti poruku i o referendumskom pitanju za ulazak Hrvatske u Europsku uniju

Kao što su i najavljivali, hrvatski biskupi predstavit će svoju poruku vjernicima i javnosti za iduće parlamentarne izbore. Predstavljanja biskupske poruke bit će u srijedu u podne u zgradi HBK na Ksaveru, ali biskupi neće samo vjernicima uputiti poruku u povodu izbora, nego će se izjasniti i o referendumu za pristupanje Hrvatske Europskoj uniji.

"Poruka biskupa Hrvatske biskupske konferencije povodom izbora zastupnika za Hrvatski sabor i referenduma o pitanju pristupanja Republike Hrvatske u Europsku uniju bit će predstavljena na konferenciji za novinare", javio je Tiskovni ured HBK, a poruku će predstaviti predsjednik HBK, đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić i pročelnik Centra HBK za promicanje socijalnog nauka Crkve dr. Gordan Črpić.

Očekuje se da se biskupi neće izrijekom opredijeliti ni za jednu stranku, nego da će vjernike uputiti da glasuju po svojoj kršćanskoj savjesti, a to prije svega znači za stranke koje promiču pravo na život (protiv pobačaja i eutanazije), koje su protiv eksperimentiranja s ljudskim embrijima i umjetne oplodnje te za očuvanje tradicionalne obitelji, tj. protiv istospolnih brakova.

Također, očekuje se da će se biskupi (premda je među njima priličan broj euroskeptika i eurorealista) izjasniti pozitivno oko referendumskog pitanja za ulazak Hrvatske u EU.

Ključne riječi

Komentara 105

VL
   
21:09 08.11.2011.

kurba11 pushi !

CH
chemica
14:57 08.11.2011.

Da, za polupismene domoljube, ovo se naziva KLEROFAŠIZMOM. Tako ne živi normalan svijet, onaj u EU. No, je li sada jasnije zbog čega zaglavismo na brdovitom Balkanu?

TE
The_E1
22:42 08.11.2011.

EU će se raspast prije ili kasnije a Crkva je stara 20 stoljeća i zato što sluša Boga još se nije raspala a nadživjet će i EU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije