Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica

Biskupi pozivaju na molitve za Alojzija Stepinca

54. obljenica smrt Alojzija Stepinca
Foto: Borna Filic/PIXSELL
10.09.2014.
u 18:52

– U svim će župama metropolije desetoga dana u mjesecu, nakon euharistijskoga slavlja, biti klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom na tu nakanu stavljajući svoje živote i život domovine pod zagovor blaženoga Alojzija – odredili su biskupi na sjednici u Križevcima

Približilo se vrijeme proglašenja kardinala Alojzija Stepinca svetim pa su biskupi Zagrebačke metropolije pozvali na pojačanu molitvu u idućoj pastoralnoj godini.

– U svim će župama metropolije desetoga dana u mjesecu, nakon euharistijskoga slavlja, biti klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom na tu nakanu stavljajući svoje živote i život domovine pod zagovor blaženoga Alojzija – odredili su biskupi na sjednici u Križevcima i pozivaju da se tijekom cijele pastoralne godine vjernici upute na hodočašća u mjesta koja imaju osobitu važnost za život blaženoga Alojzija kao što su Krašić, Lepoglava, Marija Bistrica te naročito u zagrebačku prvostolnicu, na grob blaženika. I sami će biskupi tijekom godine svoje metropolijske sjednice održati upravo u tim mjestima te uskoro uputiti pismo u kojemu će detaljnije progovoriti “o vidicima te intenzivnije molitve”. 

>> Dani posvećeni bl. Alojziju Stepnicu u Brod Moravicama i Moravičkim Selima

Komentara 6

RA
Rangostar
23:11 10.09.2014.

Kako sad to ide ? Svetci dobijaju krila tek kad ih neko iz Krževaca proglasi za svetca pa to onda Vatikan usvoji na vanrednoj sjednici za dodjelu krila.?

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
04:16 11.09.2014.

Na dan proglasenja Alojzije Stepinca, blazenim, koliko ce ateista, agnostika neprijatelja blazenog Alojzije Stepinca, dobiti srcane napade?

ZL
zlako
22:46 10.09.2014.

Jadno je bilo Stepincu tokom rata.Hrvatska postoji a vodi ju luđak a s druge strane napada ju drugi luđak.Ostvari ti se san a ti iudiš da ludilo ne da Hrvatima Državu.Mnogo nevinih pobijeno.Spasiš ponekog a nema sile da skine ludilo s prostora i vremena.Teško je i pomiosliti kako mu je bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije