Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDUĆNOST KATEHEZE
Povratak na članak

Biskup Uzinić: Crkva ne može biti autor ili suautor zakona o pobačaju

Uzinić je mišljenja da se o svemu treba raspravljati pa tako i o Zakonu o pobačaju, međutim ističe kako Crkva ne može biti autor ili suautor bilo kakvog zakona koji se tiče abortusa.

Komentari 30

CH
chanchir
06:10 18.06.2018.

Ah ti Vatikanci ,bas su perverzni

VL
WE
westsouth
14:56 17.06.2018.

Bravo Mate

VL
PA
pax5
22:08 17.06.2018.

Zakon za krscanina upisan je sa njegovim krstenjem a to je : Ne ubij! A sve drugo je dodvoravanje elitama(farizejima).Pa cak je ateistima itekako jasan prirodni zakon : Ne ubij!

VL
BA
bakulušić
15:15 17.06.2018.

Svatko razuman zna da Crkva nije zakonodavac ali svatko razuman očekuje da oni vjernici koji participiraju u zakonodavnoj, sudbenoj i izvršnoj vlasti u Hrvatskoj pokažu da su zaista vjernici a ne "pravi katolici", "teolozi" i "hvaljen Isus i Marija". Dakle, kao pravi vjernici dužni su dati svoj doprinos da se promijeni komunistički zakon o pobačaju. Pozdrav svima a osobito preuzvišenom Mati Uziniću.

VL
Avatar IgorBr
IgorBr
21:29 17.06.2018.

Crkva u Irskoj nije se uključivala u referendum o pobačaju jer je službeni stav bio da je to državno pitanje, a Crkva se ne upliće u državna pitanja. U Bavarskoj je političar htio staviti križeve u sve škole i državne ustanove, biskupi su se pobunili jer križevima tamo nije mjesto i tako se omalovažavaju kršćanski simboli. Zašto u razvijenim i bogatim zemljama u koje naši mladi bježe i kakvima želimo postati Crkva zna koja je njezina uloga, a kod nas se konstantno petlja u politiku - ne samo oko pobačaja, nego i oko zaštite žena, zakona o braniteljima, školskog kurikuluma, obiteljskog zakona... Crkva je u Hrvatskoj iznimno desna i ultrakonzervativna politička grupacija, a ne vjerska organizacija.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.